Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vinkki autoilijoille – parin minuutin vaivannäkö voi säästää jopa kymmenen prosenttia polttoainekuluissa

Tuulilasi ja muut auton ikkunat huurtuvat puhtaina merkittävästi vähemmän kuin likaisina, muistuttaa brittiyritys. Timo Nieminen

Timo Nieminen

Hinta- ja tuotevertailuja tekevä brittiläinen uSwitch väittää likaisten ikkunoiden ja tuulilasin aiheuttavan autoille yllättävän suuria ja turhia polttoainekuluja. USwitchin mukaan ikkunapintojen säännöllinen puhdistaminen saattaa tuoda jopa kymmenen prosentin säästön auton polttoaineen kulutukseen.

Ikkunoiden puhdistaminen vie uSwitchin mukaan vain pari minuuttia silloin tällöin.

Brittiyhtiön väite säästöistä kuulostaa roimasti ylöspäin pyöristetyltä, mutta uSwitchillä on numeroilleen selitys. Yrityksen mukaan kymmenen prosenttia enemmän polttoainetta kuluu toistuvissa lyhyissä ajoissa ja viileän kosteassa säässä, jos ilmastointi on aina liikkeelle lähdettäessä säädettävä täysille ikkunoiden huurtumisen estämiseksi.

USwitchin mukaan auton ikkunat huurtuvat likaisina huomattavasti pahemmin kuin puhtaina.

USwitch muistuttaa samalla ilmastointilaitteen huoltamisen tärkeydestä. Brittiyrityksen mukaan kuluttajat pitävät puheita ilmastointilaitteen huoltojen merkityksestä usein pelkkänä autokorjaamoiden markkinointiviestintänä. Tutkittua tietoa kuitenkin on, että Ilmastointilaitteen kylmäaineen määrä vähenee 5–15 prosenttia joka vuosi. Samalla ilmastoinnin teho heikkenee, ja laite tekee aina vain enemmän työtä mutta saa vähemmän aikaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut