Kotipeili: Uudet tähdet esittäytyvät

Jyväskylän uusimpia asuntomyyjiä vasemmalta Antti Saleva BO Lkv, Krista Riikonen Huoneistokeskus, Hannamari Wahlstedt Kiinteistömaailma Kauppakatu, Henna Luhtala Kiinteistömaailma Tourula, Samu Nieminen Kotijoukkue. Helena Hirvonen

Katariina Henttonen

Jyväskylä on saanut monia uusia tekijöitä kiinteistönvälitysalalle. Tässä jutussa kaupunkimme nousevat kiinteistötähdet esittäytyvät, kertovat hieman taustastaan ja tunnelmistaan asuntomyynnin alkutaipaleelta.

1. Miten päädyit alalle?

2. Ensitunnelmasi työstä?

3. Aiotko kouluttautua?

4. Mikä tekee juuri sinusta hyvän asuntomyyjän?

Krista Riikonen,

Huoneistokeskus

1. Minulla on vahva asiakaspalvelun ja myynnin tausta, josta koen olevan hyötyä päästessäni työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Suvussamme esiintyy kiinteistönvälitysgeeni. Isäni Janne Särkkä on OP-Kodilla ja veljeni Kim Särkkä LKV Savolinilla. Kiinteistönvälitys on pienestä pitäen ollut elämässäni. Itsestäänselvyys tämä ei kuitenkaan ollut ja hain ensin kokemusta eri aloilta. Parasta on, kun kaikki hienot kokemukset yhdistyvät tässä ammatissa.

2. Aloitin Huoneistokeskuksessa syksyllä. Tunnelmat eivät voisi olla paremmat. Pääsen työskentelemään rautaisten ammattilaisten kanssa ja tiedän saavani parhaimman mahdollisen tuen, joka mahdollistaa mahdollisimman realistisen alun, koska alalla vaaditaan malttia ja pitkäjänteisyyttä, vaikka kilpailu on kovaa.

3. Huoneistokeskus pitää huolen siitä, että uutena alalle tulevat eivät jää ilman oikeanlaista opastusta ja koulutusta. Tämän lisäksi minulla alkaa vuoden vaihteessa Huoneistokeskuksen järjestämän KiLAT–tutkinnon suorittaminen (ent. KiAT), joka antaa loistavan pohjan LKV-koetta ajatellen.

4. Minulla on halu palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Olen kunnianhimoinen ja päämäärätietoinen, mutta minulla on jalat maassa. Urheilutausta tuo mukanaan oikeanlaisen kilpailuvietin ja halun viedä asiat maaliin asti. Nuoret ovat nälkäisempiä. Vaikka uutena alalle tulevilla ei ole alan kokemusta, niin heitä ei kannata ohittaa. Itselläni on niin paljon annettavaa alalle ja asiakkaille. Mikään ei ole tärkeämpää kuin hyvät asiakaskokemukset. Tuon uutta perspektiiviä kohdemarkkinoihin, vieden ne 2020-luvulle.

Antti Saleva, BO lkv

1. Päädyin alalle puhtaasti mielenkiinnosta ja kiinnostuksesta kiinteistönvälitystä kohtaan. Toimin vuosia yrittäjänä ja halusin uutta suuntaa elämässä. Äitini työskentelee BO LKV:llä ja sisko myös alalla. Koulutustaustaltani olen kauppatieteiden maisteri ja työkokemusta löytyy monilta aloilta.

2. Olen ollut nyt BO LKV:llä noin 2 kuukautta ja olen pitänyt tästä työstä tähän mennessä kovasti. Minulle työssä tärkeintä ovat haasteet ja kanssakäynti erilaisten ihmisten kanssa. Myyntityö on minulle tuttua ja lähellä sydäntäni .

3. Tulen suorittamaan LKV-tutkinnon työn ohessa. Tietotaitoa minulla oli jo valmiiksi hyvin ennen kuin aloitin tämän alan työt.

4. Minusta hyvän asuntomyyjän tekevät pelinlukutaito, kuuntelu, halu ratkaista ihmisten ongelmia ja aito kiinnostus alaa ja asiakkaita kohtaan. Aina pitää olla tavoitteena kauppa niin, että jokainen osapuoli on tyytyväinen. Hyvän välittäjän kanssa on helppo jutella ja hän ymmärtää ostajan tilanteen. Olen jo nyt saanut ”lentävän lähdön” ja onnistunut tekemään keskimäärin yhden asuntokaupan viikossa. Laajan verkostoni hyödyntäminen auttaa työssä paljon. On ollut hienoa huomata, että yhteydenottoja on tullut paljon.

Henna Luhtala,

Kiinteistömaailma Tourula

1. Kiinteistövälittäjän työ on ollut mielessäni jo pitkään. Nyt tuli hyvä hetki edetä asiassa ja suunnata kohti uutta. Tässä työssä yhdistyy moni itselleni tärkeä asia; asiakastyö, selkeät tavoitteet, monipuolinen työnkuva, vaihtuvat tilanteet ja muutostilanteissa toimiminen. Taustani on voimakkaasti sote-alalta. Olen toiminut kehityspäällikkönä ja johtanut erityyppisiä projekteja Sote-ICT alan yrityksessä. Sitä ennen olen toiminut terveyden- ja sairaanhoitajan tehtävissä niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella.

2. Aloitin heinäkuun lopulla Kiinteistömaailma Tourulassa. Työ on kiinnostavaa ja innostavaa. Päivät ovat erilaisia sisällöltään ja pituudeltaan, joten ajanhallinnan tärkeys korostuu. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta on hyvin palkitsevaa. Erityisen mukavia ovat kohtaamiset ihmisten kanssa. Niistä saan eniten energiaa.

3. Tavoitteenani on suorittaa Kiinteistövälitysliiketoiminnan ammattitutkinto (KiLat), sekä sen jälkeen LKV- tutkinto.

4. Taustani tuo vahvuutta asiakastyöhön ja vaihteleviin tilanteisiin, ymmärryksen ja kyvyn kohdata asiakkaita elämän muutostilanteissa. Kokemukseni projektijohtamisesta ja erilaisten tiimien kanssa työskentelystä taas näkyy taitona puskea asioita eteenpäin, sekä vahvuutena hallita kokonaisuuksia. Tavoitteeni on tulla alan huippuammattilaiseksi. Hyvän asuntomyyjän minusta tekevät myös asiantuntevat kollegat. Saan apua ja opastusta heiltä aina kun tarvitsen. Asiantunteva porukka ympärillä on kultaakin kalliimpi asia. Kun etsit välittäjää, joka on määrätietoinen, idearikas, luotettava sekä pystyy tukemaan muutoksen keskellä, täällä ollaan!

Samu Nieminen,

Jyväskylän Kotijoukkue

1. Olin ajatellut alalle siirtymistä jo pitkään, sillä kaipasin uusia ja kiinnostavia haasteita. Pelasin jalkapalloa ammattilaisena kahdeksan vuotta, jonka jälkeen siirryin talotekniikan myyntitehtävien pariin, jossa vierähti 2,5 vuotta. Vaihtaminen alalle tuntui luonnolliselta siirtymältä urakehityksen kannalta.

2. Asuntomyyjän työtä tulee pari kuukautta juuri täyteen. Työstä on tullut oikein positiiviset tunnelmat. Olen saanut juonesta kiinni nopeasti ja iso kiitos siitä kuuluu tietysti työkavereilleni.

3. LKV-tutkinto olisi tarkoitus suorittaa keväällä.

4. Laaja kokemukseni myynnistä tuo ymmärryksen, kuinka myyntiprosessi viedään maaliin saakka. Urheilu-uran aikana opittu vahva työmoraali sekä oikeanlainen kunnianhimo auttavat menestymään myös tällä alalla. Minut kannattaa valita asuntomyyjäksi, koska minulla on aito halu auttaa asiakasta. Tiedän, että aktiivinen ja raikas ajattelutapani tekee hyvää asuntomarkkinoille .

Hannamari Wahlstedt,

Kiinteistömaailma Kauppakatu

1. Mielenkiinto koteihin, ammattijärjestämiseen, arkkitehtuuriin ja sisustussuunnitteluun on kiinnostanut lapsuudesta asti. Siksi näin tässä työssä hyvän yhdistelmän jolla pääsen auttamaan ihmisiä kiinnostavien asioiden parissa ja samalla työskentelemään joustavasti erilaiset aikataulut huomioiden.

2. Olen tehnyt tätä työtä reilun vuoden. Ensitunnelmani asuntomyyjän työstä ovat olleet erittäin hyvät, sillä pidän asiakaspalvelutyöstä erittäin paljon. On todella hienoa, kun jo asiakkaan äänestä kuulee että on voinut olla avuksi.

3. Aion suorittaa LKV-tutkinnon.

4. Minusta hyvän asuntomyyjän tekevät vuorovaikutustaidot, eli asiakkaan kuunteleminen ja hänen huomioimisensa tilanteen mukaan. Toimin osana Kiinteistömaailman laajaa verkostoa ympäri Suomea, joka takaa mm. erittäin tehokkaan yhteismyynnin, sekä markkinointiosaamisen, joka on tänä päivänä tärkeämpää kuin aikaisemmin. Positiivisuus ja halu auttaa ovat omia vahvuuksiani, niiden avulla voin oman kokemukseni kautta auttaa asunnon myymisessä.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut