BMW esitteli historiansa erikoisimman tuotteen – "Toteutimme nyt jotakin sellaista, mitä on pidetty mahdottomana"

Itävaltalainen Peter Salzmann teki virallisen ensilennon BMW:n sähköisellä liitovarjolla. Sähkömoottoreista voimansa saavien kahden pienen potkurin työmäärä maksimiteholla on 25000 kierrosta minuutissa. BMW Group

Timo Nieminen

Sähkölinjan autoihin keskittyvä BMW-konsernin yksikkö (BMW i) ja BMW:n muotoiluyksikkö Designworks ovat esitelleet saksalaisyhtiön historian yllättävimmän tuotteen. Kyseessä on liitovarjo, joka saa voimansa kahdesta sähkömoottorista.

Moottoreiden yhteisteho on 20 hevosvoimaa.

Ensiesittelyssä liitovarjolla lensi itävaltalainen Peter Salzmann, joka on alusta asti ollut mukana tuotteen kehittelyssä.

BMW:n mukaan sähköisen liitovarjon ensimmäisellä versiolla voi lentää moottoreiden maksimitehoa käyttäen viisi minuuttia. Sähköisen liitovarjon huippunopeus on 300 kilometriä tunnissa.

Sähköisen liitovarjon kehittely aloitettiin kolme vuotta sitten. BMW ei halua vielä arvioida, tuleeko tuote joskus myyntiin tai jatketaanko Saksassa liitovarjon kehitystyötä. Yhtiö ei myöskään halua arvioida, kuinka ilmailulainsäädännön tarkat säädökset kohtelisivat sähköistä liitovarjoa, jos sitä yritettäisiin kaupallistaa.

BMW ei näyttävän ensilennon jälkeen kertonut suunnitelmistaan sähköisen liitovarjon suhteen. BMW Group

BMW:n mukaan toistaiseksi saksalaisyhtiössä vain nautitaan siitä, että Münchenissä on pystytty valmistamaan täysin ainutlaatuinen tuote.

– Toteutimme nyt jotakin sellaista, mitä on pidetty mahdottomana. Olemme valmistaneet nollapäästöisen tuotteen, jonka avulla ihminen voi lentää. Tästähän kaikkialla maailmassa on taidettu lähes ikuisesti haaveilla, todettiin BMW-konsernin tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut