Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hurjat salaisuudet julki – Porsche paljasti kolme ennennäkemätöntä koemalliaan

Porsche Vision Renndienst on futuristisen näköinen tila-auto, joka mallinimestä päätellen oli alkujaan suunniteltu huoltoautoksi. Porsche AG

Timo Nieminen

Autonvalmistaja Porsche AG on luvannut tänä syksynä julkistettavassa kirjassa julkistaa 15 sellaista koemalliaan, joita ei koskaan ole julkisesti esitelty. Ainakaan Suomeen ei Porsche Unseen -niminen kirja ole vielä ehtinyt, vaikka moni sitä tietenkin jo halajaa.

Nyt Porsche on kuitenkin antanut kirjasta esimakua julkaisemalla kolmen tähän saakka salatun koemallinsa kuvat.

– Kun pohdimme tulevaa ja rakennamme koemalleja, toimimme täysin toisin kuin monet muut autonvalmistajat. Emme ole tuoneet läheskään kaikkia konseptiautojamme maantielle tai julkisuuteen, koska siihen ei ole ollut tarvetta. Mikäli olemme halunneet testata kuluttajien mielipiteen koemalleistamme, siiinä tapauksessa ne toki on tuotu nähtäville, sanoo Porschen muotoilusta vastaava johtaja Michael Mauer.

Mauerin mukaan kaikessa teollisuudessa on tärkeää, että tietynlaiset asiat pysyvät "seinien sisällä". Keskeneräisten ideoiden kehittelemistä on hedelmällisempää jatkaa, kun ne eivät ole olleet julkisesti näytillä.

Porsche 919 Street on valmistajan julkaiseman kuvan perusteella katukäyttöön suunnitellun hyperauton koemalli. Porsche AG

Naamakirjassa julkaistun salaiset mallit ovat Porsche 919 Street, Vision Spyder ja Vision Renndienst.

Porsche 919 Street näyttää katulailliselta versiolta Porsche Le Mans Hybrid -kilpa-autosta.

Avoauto Porsche Vision Spyderin takaosassa on teksti Little Rebel. "Pieni Kapinallinen" jäi koemallin asteelle. Porsche AG

Porsche Vision Spyder on roadster, joka jostakin syystä jäi koemallin asteelle.

Porsche Vision Renndienst on todennäköisesti juuri sitä, mihin saksalainen mallinimi viittaa. Renndiest eli suomeksi kilpailuapu eli todennaköisesti suunniteltu huoltoautoksi erilaisiin kipailu- yms. tapahtumiin. Se on 6-paikkainen, futuristinen tila-auto, joka olisi ollut Porschen mallistoon ilmetyessään todellinen kummajainen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut