Hinta alkaen 930 euroa – "Astu tulevaisuuteen ja tilaa sähköautosi Kiinasta"

Tätä kulkuneuvoa kiinalaisyhtiö Minghong kutsuu sähköautoksi. SEV S2:n valtteja ovat "vastustamaton tyyli ja tuorein teknologia". Minghong

Timo Nieminen

Kiinalainen Minghong-yhtiö on singonnut esimerkiksi Keskisuomalaisen autotoimituksen sähköpostiin markkinointiviestintää, jota ei oikein voi jättää huomiotta. Sen verran viihdyttävää teksti on.

Minghong kehottaa kaikkia viestin saajia vihdoin astumaan tulevaisuuteen ja tilaamaan sähköautonsa suoraan Kiinasta. Minghongin puhtaat sähköajoneuvot ovat kuulemma liikkumisen huominen. Ja koska yhtiö pystyy valmistamaan vain 120 000 ajoneuvoa vuodessa, jokaisen kannattaa napata huomisestaan kiinni heti tai jopa vielä nopeammin.

Tarjolla on "sekä kolmipyöräisiä sähkökulkuneuvoja että sähköautoja". Halvimman sähköauton lähtöhinnaksi kerrotaan 1 100 Yhdysvaltain dollaria (= 930 euroa).

Herranen aika, onhan tuo tuote käytävä yhtiön verkkosivuilta tutkimassa.

Tarkempi tutkimus paljastaa, että Minghongin tulkinta sanalle auto on jonkin verran väljä. Neljän pyöränsä ansiosta eniten autolta näyttää SEV S2 -malli. Siitä Minghong kertoo epäröimättä, että "vastustamaton tyyli ja tuorein teknologia tekevät tästä mallista Modern Premium Sedanin".

"Auto" on 2,6 metriä pitkä, nelipaikkainen, jaksaa kuljettaa 500 kilon taakan ja yltää jopa 30 kilometrin tuntinopeuteen. Lisävarusteena suositellaan hankkimaan ainakin ilmastointi.

Minghong SEV S2:n ja sen sisarmallin SEV S1:n toimintamatkaksi luvataan 140 kilometriä. Täsmätietoa litium-akun energiasisällöstä, lataamisesta tai oikein mistään muustakaan ei kuitenkaan löydy.

SEV S1 -mallia puolestaan kuvaillaan lauseella " new energy electric tuk tuk taxi solar power car".

Kiinassa totisesti on kaikki toisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut