Häkellyttävä autouutuus – tältä näyttää ilmeensä täysin uudistava Mini, jossa voi järjestää vaikkapa pienet juhlat

Minin aiemmasta tuotannosta täysin poikkeva Urbanaut-koemalli on alle 4,5 metriä pitkä "olohuone". BMW Group

Timo Nieminen

Mini on paljastanut Vision Urbanaut -konseptiautonsa, jonka ulkomuotoja se jo viikon alkajaisiksi kiireisimmille vähän vilautti.

Täyssähköinen koemalli on näkemys siitä, miltä vuoden 2030 Mini ehkä näyttää. Auto olisi valmistajan mukaan täysin itseohjautuva ja sisätiloiltaan siksi olohuonemainen.

Auto on Minin mukaan vain vähän pidempi kuin nykyinen Countryman-malli, mutta korkeus- ja leveyssuuntaan paljon Countrymania suurempi.

– Urbanaut saattaa näyttää tila-autolta, mutta sillä ei mitään tekemistä perinteisten tila-autojen kanssa. Se on sisätiloiltaan väljään ja huolettomaan oleskeluun sopiva auto. Se täyttää kaikki uuden ajan liikkumiselle asetettavat tarpeet, sanoi Minin pääsuunnittelija Oliver Helimer.

Julkistustilaisuudessa Minin edustajat sanoivat "BMW-konsernin jo vakavasti harkitsevan Urbanautin viemistä tuotantolinjalle". Mallia pidetään yhtiön suunnitelmissa ennen muuta käyttöautona, joka voisi elää hyvinkin pitkän elinkaaren.

Itseohjautuvan Urbanautin sisätiloissa on suuri muunneltavuus, jotta tulevaisuuden Minissä voi kukin matkustaa haluamallaan tavalla. BMW Group

Urbanautin sisätiloista on tehty helposti muunneltavat ja vaikka "pienten juhlien järjestämiseen sopivat". Molemmat etuistuimet kääntyvät 180 astetta, joten niitä voi käyttää vaikka takana matkustavien kanssa seurusteltaessa.

Tuulilasi on ulospäin avautuva ja jopa kojelautaa voi Minin mukaan tarvittaessa käyttää vuoteena.

Sisävalaistusta voi säädellä sen mukaan, millaisen tunnelman autoon haluaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut