Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hyvästit sähköpolkupyörän akuille? Pyöräilijän painosta ja liikkeestä energiaa keräävä 395 euron keksintö myytiin heti loppuun

SuperWheel Forciclette on asennettavissa lähes mihin tahansa uuteen tai vanhaan polkupyörään muutamassa minuutissa. SuperWheel

Timo Nieminen

Sähköpolkupyörät ovat viime vuosina yleistyneet nopeasti. Suurta teknistä kehitysloikkaa ei sähköpyöräilyssä ole kuitenkaan koettu.

Nyt sellainen on tekeillä.

Irlannissa kehitetty SuperWheel on polkupyörään erillisenä asennettava takapyörä, jonka ansiosta painovoimaa muutetaan pyöräilijää avustavaksi energiaksi ilman akun lataamisen vaivaa.

Fysiikan professori ampuu pyöräilyn ihmelaitteen alas ja pitää lupausta painovoiman hyödyntämisestä huuhaana: "Yksinkertaisesti mahdoton"

SuperWheel kerää energiaa pyöräilijän ja polkupyörän massasta. Yhtiön perustajan Simon Chanin mukaan SuperWheel käyttää uutta WTECT-teknologiaa, jossa polkemisesta ja polkupyörän liikkeestä syntyvä paine ja paineen vapautuminen kerätään talteen.

Chanin mukaan WTECT:n perimmäinen ajatus on helppo havaita millä tahansa polkupyörällä poljettaessa. Sekä takapyörä että ilma takapyörän kumissa ovat jatkuvassa, rytmikkäässä liikkeessä. Rytmin sanelevat pyöräilijän liikkeet.

SuperWheelin kehittely alkoi jo vuonna 2010. Nyt ensimmäinen tuotantoerä on valmistunut ja myös myyty loppuun. SuperWheel

Chan sanoo, että SuperWheel pystyy samaan mihin nykyiset sähköpyörät. Se toisin sanoen keventää pyöräilijän fyysistä taakkaa, ja mahdollistaa näin esimerkiksi ylämäkien helpomman kipuamisen sekä pidemmät pyöräilymatkat.

Tuotteen ensimmäinen versio – mallinimeltään SuperWheel Forciclette – oli myynnissä 395 euron hintaan. Se myytiin melko nopeasti loppuun.

Työn alla on parhaillaan SuperWheelin kehittyneempi versio. Sen luvataan tuovan noin 20 prosenttia enemmän apua pyöräilijälle kuin jo loppuunmyyty Forciclette tekee.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut