Ajat muuttuvat – Volkswagen jättää kaiken moottoriurheilun

Volkswagen AG kertoi tiistai-iltana, että se luopuu kaikesta moottoriurheilusta. Saksalaisvalmistaja lopettaa jopa täyssähköisen ID.R -kilpa-autonsa kehitystyön.

Moottoriurheiluun keskittyneen yksikön (Volkswagen Motorsport GmbH) kaikki 169 työntekijää siirtyvät Volkswagen ID. -sähköautomalliston kehitystyöhön.

– Volkswagen keskittyy nyt sähkölinjan automallistonsa kehittämiseen. Keskitämme kaikki voimamme ja kykymme siihen. Osana tätä tavoitetta moottoriurheiluun liittyvät projektit on päätetty lopettaa. Moottoriurheiluyksiköstä saamme suuren määrän osaamista ja ID.R -projektin ansiosta myös sähköautoilun tietotaitoa siviiliautojen tuotantoon, toteaa Volkswagen AG:n hallituksen jäsen Frank Welsch yhtiön tiedotteessa.

Ilmoitus ei tullut suurena yllätyksenä, sillä Volkswagen on vähitellen jättänyt kilparatoja ja rallipolkuja.

Rallin MM-sarjassa Volkswagen oli vielä vuosina 2013–16 ylivoimainen. Se vei tuon ajanjakson aikana kaikki kuljettaja- ja merkkimestaruudet, mutta ilmoitti loppuvuonna 2016 jättävänsä MM-rallit.

Vielä tänä vuonna ruotsalainen Johan Kristoffersson voitti Volkswagen Pololla tynkäsarjana ajetun rallicrossin maailmanmestaruuden. Se oli Kristofferssonille jo kolmas MM-kulta.

Myös esimerkiksi Dakar-ralli on voitettu vuoden 2009 jälkeen kolmesti Volkswagen Touaregilla.

Vuodesta 2018 lähtien Volkswagen on touhunnut näyttävästi täyssähköisen ID.R:n kehittelyssä, mutta nykytilanteessa sekin ilmeisesti katsottiin yhtiön resursseja turhaan hajottavaksi seikkailuksi.

Volkswagen toteaa, että se jatkaa VW Polo GTI R5:n and Golf GTI TCR:n varaosien toimittamista kyseisillä automalleilla kilpaileville. Vuodenvaihteen jälkeen yhtiö ei kuitenkaan enää rakenna kilpa-autoja asiakkaille edes tilaustyönä.

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut