Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nissanin rohkea hyökkäys – hienostuneempi uusi Qashqai lähetetään isojen kalojen kimppuun

Uudistuvan Qashqain kuljettajan edessä kaikki on aiempaa digitaalisempaa mutta helppokäyttöistä, lupaa Nissan. Nissan

Timo Nieminen

Nissan toimii uudistuvan Qashqain kanssa kuten autonvalmistajilla nykyisin on tapana. Tietoja suositun katumaasturin uudesta sukupolvesta pudotellaan tipottain, jotta uutuus olisi mahdollisimman usein esillä.

Nyt Nissan tarjoilee täkyjä keväällä myyntiin tulevan Qashqain sisätiloista.

Uudistumisen suunta on helppo havaita. Digitaalisuus lisääntyy hurjasti.

Mittaristo on 12,3-tuumainen ja tietenkin digitaalinen, mutta nopeus- ja kierroslukumittareiden välissä olevaa tilaa voi muokata sekä kooltaan että toiminnoiltaan. Idea on hyvä: esimerkiksi karttaa voi määränpäätä etsiessään suurentaa.

Keskinäyttö on 9-tuumainen. Siitä löytyvien toimintojen lista on pitkä kuin koripallomajoukkueen sentterin käsivarsi. Autoon on saatavilla myös suuri heijastusnäyttö.

Puhelimen voi ladata langattomasti. Etu- ja takamatkustajille löytyvät usb-portit. Molemmille etuistuimille ovat saatavilla hierontatoiminnot.

Kuljettaja saa käytöönsä Pro-Pilot -järjestelmän, joka vapauttaa polkimien käytöstä. Auto kiihdyttää ja jarruttaa edellä ajavan tahdissa. Muitakin turvallisuusjärjestelmiä on kehitetty tai lisätty edelliseen Qashqaihin verrattuna.

Auton pituus ja leveys kasvavat. Samoin käy tavaratilan.

Nissanin applikaation kautta voi hallinnoida joitakin auton toimintoja. Lisäksi applikaatiosta voi seurata vaikkapa teini-ikäisen lapsensa Qashqain käyttöä – NissanConnect ilmoittaa hurjastelusta tai sovittua aluetta kauemmas ajamisesta,.

Muut mittarit pienenevät ja väistävät tarvittaessa, jos kuljettaja haluaa vaikkapa suuremman karttanäkymän. Nissan

Nissan vihjaa tiedotteessa luksuksesta, premium-tason mukavuudesta ja autoluokan kärkeen menemisestä.

Jää tunne, että Qashqaille haetaan myös uudenlaista ostajakuntaa. Ja tämän Nissanin tuoteryhmäjohtaja Nicolas Tschann vahvistaa.

– Havaintomme ja tutkimuksemme osoittavat, että eurooppalaiset kuluttajat alkavat suuntautua aiempaa pienempiin autoihin. Uskomme, että uuden Qashqain ostajista noin 25 prosenttia tulee suuremman auton omistavista. He kuitenkin haluavat vähintään säilyttää aiemman autonsa teknologian ja mukavuuden tason, sanoo Tschann.

Rohkea ennustus, jonka osumatarkkuuden voimme arvioida ensi vuonna.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut