Volkswagen hyllytti tämän ID-linjan iloisen pikkukirpun – myös salassa pysynyt iso sähkömaasturi "siirrettiin pöytälaatikkoon"

Volkswagen ID Buggy oli hauska koemalli, mutta suomalaisten ostajien jonoa sähköisen rantakirpun vuoksi tuskin olisi syntynyt. Volkswagen Group

Timo Nieminen

Kun Volkswagen esitteli ID Buggyn vuonna 2019 Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä, kiinnostus konseptiautoon oli kova. Tuskin moni – ainakaan Suomessa – sitä itselleen havitteli, mutta täyssähköinen rantakirppu joka tapauksessa oli pirteällä tavalla erilainen muihin autouutuksiin verrattuna.

Kupliva kiinnostus innosti myös Volkswagenia. Saksalaisjätti tietenkin ymmärsi, ettei ID Buggy kilauttele isoja rahoja kassaan, mutta kaiketi sitä pidettiin sympaattisena lisänä sähköiseen mallistoon.

Volkswagen löysi ID Buggyn valmistukseen yhteistyökumppaniksi saksalaisen e.GO-yhtiön. Ainakin e.GO tuntui olevan varma ID Buggyn menosta tuotantoon, sillä yhtiö ilakoi julkisesti tulevasta yhteistyöstään Volkswagenin kanssa.

Tämän vuoden huhtikuussa alkoivat paljastua e.GOn taloudelliset huolet. Heinäkuussa e.GO ilmoitti lopettavansa toimintansa toistaiseksi.

Vaikea sanoa, kumpi loppui ensin. Ehkä Volkswagen hautasi ID Buggyn huomattuaan kumppaninsa kyvyttömyyden yhteistyöhön. Tai sitten e.GO oli pannut kaikki munansa yhteen koriin, ja yhtiö kaatui Volkswagenin päätettyä näyttää punaista valoa ID Buggylle.

Niin tai näin, Volkswagen AG:n toimitusjohtaja Ralf Brandstätter on nyt vahvistanut ID Buggy -projektin kuoleman.

Geneven autonäyttelyssä vuonna 2019 Volkswagenon koemalli ID Buggy oli isosti huomion kohteena. Volkswagen Group

ID Buggyn kanssa samaan aikaan Volkwagen on lopettanut myös ID Ruggdzzin kehittelyn. Se oli VW:n tuotekehitysosaston seinien sisällä pysynyt suunnitelma täyssähköisestä isosta maasturista. Huhujen mukaan auto olisi ollut Land Rover Discoveryn kokoluokkaa ja maastokykyinen.

– Laitamme ID Ruggdzzin pöytälaatikkoon. Voi olla, että otamme sen sieltä joskus esille, mutta nyt Volkswagenilla on muita projekteja käynnissä, sanoi Brandstätter.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut