Volkswagen hyllytti tämän ID-linjan iloisen pikkukirpun – myös salassa pysynyt iso sähkömaasturi "siirrettiin pöytälaatikkoon"

Kun Volkswagen esitteli ID Buggyn vuonna 2019 Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä, kiinnostus konseptiautoon oli kova. Tuskin moni – ainakaan Suomessa – sitä itselleen havitteli, mutta täyssähköinen rantakirppu joka tapauksessa oli pirteällä tavalla erilainen muihin autouutuksiin verrattuna.

Kupliva kiinnostus innosti myös Volkswagenia. Saksalaisjätti tietenkin ymmärsi, ettei ID Buggy kilauttele isoja rahoja kassaan, mutta kaiketi sitä pidettiin sympaattisena lisänä sähköiseen mallistoon.

Volkswagen löysi ID Buggyn valmistukseen yhteistyökumppaniksi saksalaisen e.GO-yhtiön. Ainakin e.GO tuntui olevan varma ID Buggyn menosta tuotantoon, sillä yhtiö ilakoi julkisesti tulevasta yhteistyöstään Volkswagenin kanssa.

Tämän vuoden huhtikuussa alkoivat paljastua e.GOn taloudelliset huolet. Heinäkuussa e.GO ilmoitti lopettavansa toimintansa toistaiseksi.

Vaikea sanoa, kumpi loppui ensin. Ehkä Volkswagen hautasi ID Buggyn huomattuaan kumppaninsa kyvyttömyyden yhteistyöhön. Tai sitten e.GO oli pannut kaikki munansa yhteen koriin, ja yhtiö kaatui Volkswagenin päätettyä näyttää punaista valoa ID Buggylle.

Niin tai näin, Volkswagen AG:n toimitusjohtaja Ralf Brandstätter on nyt vahvistanut ID Buggy -projektin kuoleman.

ID Buggyn kanssa samaan aikaan Volkwagen on lopettanut myös ID Ruggdzzin kehittelyn. Se oli VW:n tuotekehitysosaston seinien sisällä pysynyt suunnitelma täyssähköisestä isosta maasturista. Huhujen mukaan auto olisi ollut Land Rover Discoveryn kokoluokkaa ja maastokykyinen.

– Laitamme ID Ruggdzzin pöytälaatikkoon. Voi olla, että otamme sen sieltä joskus esille, mutta nyt Volkswagenilla on muita projekteja käynnissä, sanoi Brandstätter.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut