"Leikkaussalien tekniikkaa autoihin" – Mercedes-Benz lupaa autoissa ennennäkemättömän toiminnon jo ensi vuonna

Mercedes-Benz lupaa uudelle täyssähköiselle EQS:lle esimerkiksi yli 700 kilometrin toimintamatkan ja ainutlaatuisen puhtaan sisäilman. Tiedotteeseen liitettyjen kuvien perusteella voinee päätellä, etteivät autoa kukistaisi myöskään 1970-luvun diskovalot. Daimler AG

Timo Nieminen

Autoista ja puhtaasta ilmasta on väännetty kättä jo vuosikausia.

Nyt Mercedes-Benz antaa samaisesta aiheesta puhumiselle uuden sävyn. Mercedes-Benz nimittäin lupaa EQS-sähköautossaan ja sen julkistamisen jälkeen muissakin sähköautomalleissaan ylevän lisävarusteen.

Ensi vuonna esiteltävässä EQS-sähköautossa on valmistajan mukaan muiden innovaatioiden lisäksi "yhtä puhdas sisäilma kuin nykyaikaisten sairaaloiden leikkaussaleissa". Vastaavaa ei henkilöautoissa kuulemma aiemmin ole koettu.

Mercedes-Benzin tiedotteen mukaan HEPA-ilmansuodatin on mahdollista lisätä sähköautoihin, koska polttomoottorin poisjäänti vapauttaa suuren määrän fyysistä tilaa. Diesel- tai bensiinimoottorin tilalle voidaan nyt asentaa henkilöautoissa ennennäkemättömiä toimintoja, joita kuluttajat ovat toivoneet.

HEPA-suodattimet estävät tehokkaasti ilman kantamien bakteereiden ja virusten leviämisen. Niillä on päästy jopa 99,995 prosentin suodatukseen, minkä vuoksi esimerkiksi sairaaloissa ja laboratorioissa käytetään HEPA-ilmansuodatusta.

Mercedes-Benz muistuttaa tiedotteessaan, ettei auto enää 2020-luvulla ole pelkästään tapa siirtyä paikasta A paikkaan B.

– Uusilta autoilta on lupa vaatia paljon, ja me haluamme valmistajana täyttää vaatimukset. EQS-malli tuo esimerkiksi yli 700 kilometrin toimintamatkan, markkinoiden älykkäimmän tietoviihdejärjestelmän ja ilmansuodatusjärjestelmän, joka takaa leikkaussalien kaltaisen ilman puhtauden. Nostamme EQS-mallissa monia autoteollisuuden rimoja uudelle tasolle, sanoo Mercedeksen sähköautoyksikön johtaja Christoph Starzynski.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut