Toyota esitteli upean GR Supra Sport Topin – milloin tuon voi ostaa, kyselevät nyt autoharrastajat

Toyota GR Supra Sport Top on mallin viidennen sukupolven versio, joka on saanut poistettavan katto-osan. Toyota

Timo Nieminen

Maailman johtava autojen erikoistuotteiden näyttely SEMA joutui tekemään saman ratkaisun kuin kaikki muutkin massatapahtumat tänä vuonna. Las Vegasissa ei ihailtu autoalan innovaatioita livenä, vaan SEMA kuihtui pienimuotoiseksi verkkotapahtumaksi.

Monet valmistajat ovat kuitenkin halunneet esitellä tuotteita, joita olisivat tapahtumaan tuoneet. Toyota esitteli jo marraskuussa SEMA-ideoitaan, mutta toi nyt vielä kaksi kummajaista julki.

"Säästimme parhaat viimeiseksi", veisteli Toyotan viestintäosasto lähettäessään tietoja ja kuvia GR Supra Sport Top -konseptiautosta.

Tällä kertaa ei viestintäoaston voi sanoa liioitelleen.

Avoautot ovat toki Toyotalle arkea, mutta nyt käytetty muun muassa 3D-tulostuksella tehtyjä osia. Toyota

Toyota GR Supra Sport Top on huikean näköinen koemalli. Se on jatkoa GR Supra Heritage Editionille, joka oli yksi SEMA-näyttelyn vetonauloista vuonna 2019.

– Päätimme viedä viimevuotisen ideamme seuraavalle tasolle eli tehdä Suprasta targa-version. Täytyy sanoa, että se oli erinomainen päätös, toteaa markkinointijohtaja Ed Laukes.

Targa tarkoittaa avoautoa, jossa on poistettava katto-osa.

Toyota myöntää GR Supra Sport Topin valmistuksesta koostetulla videolla, että poistettavan katon tekeminen uuteen, viidennen sukupolven Supraan oli suuri työ. Vaikka GR Supra Sport Top saattaa jäädä yksittäiskappaleeksi ja autotapahtumia kiertäväksi näyttelyesineeksi, haluttiin se valmistajan mukaan tehdä kuin tuotantoauto. Niinpä suunnittelutyö on jo pitkälti tehty, jos auto yllättäen päätyykin tuotantoon.

Toyota GR Supra Sport Topin ilme takaa. Toyota

Auto on väriltään Toyotan värikartoissa oleva perusvalkoinen (Absolute Zero white). Mustaa ja punaista käyttämällä kokonaisuudesta on saatu tyylikäs, mutta silti väreiltään rauhallinen.

Verkkokommenteissa Toyota GR Supra Sport Top -koemallista sanotaan lähes poikkeuksetta kaksi asiaa. Ensin ihastellaan auton kauneutta ja sitten kysytään, milloin tuollaisen saa ostaa.

Sport Topin kanssa samaan aikaan Toyota julkisti TRD-Sport Trailer -konseptin, joka on pick-upin lavalle pystytettävä "retkeilijän keskipiste". Se sisältää teltan ja joukon muita luontoretkeilijöille tärkeitä varusteita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut