Yhden tarinan loppu – Volkswagen hyvästelee suositun malliversionsa, koska nyt jyrää ID-perhe

Volkswagen on tänä vuonna tuonut markkinoille täyssähköiset ID.3:n ja ID.4:n. Lisää ID-linjan automalleja on tulossa ripeässä tahdissa, joten jonkun täytyy väistyä.

Sivuun siirtyjä on Volkswagen e-Golf, jonka viimeisen yksilö rullasi ulos tuotantolinjalta Dresdenissä keskiviikkona. Dresdenissä automallia valmistui 50 401 kappaletta. Yhteensä e-Golfeja syntyi 145 561 kappaletta, sillä täyssähköistä Golfia askarreltiin myös Wolfsburgissa, jossa e-Golfin tuotanto ajettiin alas jo kesällä.

Vuonna 2014 markkinoille tullut e-Golf on täyttänyt Volkswagenin mallistossa paikkansa hyvin. Se on yksi Euroopan myydyimmistä täyssähköautoista ennen muuta Saksan, Norjan ja Hollannin hyvien myyntilukujen ansiosta.

Dresdenissä valmistuksen uudet tuulet otettaneen ilahtuneena vastaan. Tuotantolinjalle tulee nyt ID.3 ja myöhemmin mahdollisesti joku muukin MEB-alustarakennetta käyttävä sähköauto.

Dresdenissä valmistettavat mallit ennen e-Golfia olivat Volkswagen Phaeton ja Bentley Flying Spur, joita ei voi kuvailla massatuotteiksi.

ID.3:n kovat myyntiluvut sen sijaan takaavat, että Dresdenissä on täystyöllisyys pitkään. Volkswagen sanoo toimittaneensa syys-joulukuussa jo lähes 30 000 ID.3-mallista autoa eurooppalaisille asiakkaille. Nuo autot on koottu Zwickaussa.

Volkswagen on ilmoittanut muuttavansa myös Emdenissä ja Hannoverissa toimivat tehtaansa täyssähköisiä autoja valmistaviksi. Samoin yhtiön päätoimipaikassa Wolfsburgissa aletaan osaa tuotantolinjoista säätää täyssähköiseen tuotantovalmiuteen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut