Tässä on Toyotan juuri julkistama täyssähköauto – noin 13000 euron pikkumenijä on japanilaisjätin harjoitustyö

C+pod on Toyotan täyssähköinen lanseeraus ainoastaan Japanin markkinoille. Toyota

Timo Nieminen

Toyota on julkistanut täyssähköisen C+pod-automallin, joka tulee markkinoille ainoastaan Japanissa. Auto on 2-paikkainen ja sen myyntihinta on 1 650 000 jeniä eli noin 13 000 euroa.Toyotan mukaan uutuutta valmistetaan "rajoitettu erä" ja se on tarkoitettu ennen muuta yritysten ja julkisen sektorin käyttöön. Toyota painottaa tiedotteeseen, että yksi C+podin tehtävistä on kansantajuistaa sähköautoilua. Siitä voinee päätellä, että Toyotan todellinen hyökkäys täyssähköautojen markkinoille on hyvin lähellä.

C+pod on eurooppalaisittain erikoinen auto. Se ei kuitenkaan kooltaan ole kummajainen Japanissa, jossa niin sanotut kei-autot eli hyvin pienten ajoneuvojen luokka on erittäin suosittu.

Toyota C+pod on 2 490 millimetriä pitkä ja sen kääntösäde on 3,9 metriä. Se tarkoittaa, että C+pod tarvitsee U-käännöksen tekemiseen noin kolmasosan siitä tilasta mitä henkilöautot keskimäärin.

Ajoakusto on sijoitettu matalana levynä auton pohjaan. Litiumioniakun kapasiteetti on hieman yli 9 kilowattituntia eli varsin vähän verrattuna myynnissä jo oleviin täyssähköautoihin. Toyotan mukaan auton toimintamatka on 150 kilometriä.

Suorituskyvyltään C+pod on lähinnä mopoautojen luokkaa. Tehoa sähkömoottorista irtoaa 12,3 hevosvoimaa (9,2 kW). Huippunopeus on 60 kilometriä tunnissa.

Auto on takavetoinen, moottori on edessä.

C+podille luvataan melko hyvä perusvarustelu. Vakiona ovat esimerkiksi LED-ajovalot ja Toyotan henkilöautoista tutut turvallisuusvarusteet.

Toyota julkisti C+podin yllättäen joulupäivänä. Ehkä japanilaisjätin ajatusmaailma kulkee niin, että koska kyseessä on välituote matkalla todelliseen sähköautojen vyöryyn, niin pistetään tiedotteet julki maailman median jonkinlaisena välipäivänä.

Jäämme odottamaan Toyotan seuraavia sähköisiä siirtoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut