Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Voi, pojat... meillä on ongelma" – tämä Mach-E:n prototyyppi sai Ford-johdon paniikkiin, muotoilijat pistettiin heti suunnittelemaan uusi

Tämä Mustang Mach-E:n prototyyppi ei kelvannut Ford-johdolle. Se oli liian arkinen, löysä ja mitäänsanomaton Fordin uudeksi sähköautoksi. Ford

Timo Nieminen

Ford esitteli täyssähköisen Mustang Mach-E:n loppuvuonna 2019. Autoa ylistettiin heti näyttävän ja futuristisen näköiseksi – kuten Fordin ensimmäiseltä todelliselta hyökkäykseltä täyssähköiseen luokkaan saattoi odottaakin.

Fordin johto on kuitenkin nyt paljastanut Detroit Free Press -lehden haastattelussa, että Mustang Mach-E:n muotoilussa oli isoja ongelmia.

Toukokuussa vuonna 2017 alkanut projekti oli jo pitkällä, kun prototyyppi tuotiin Fordin johdon nähtäväksi.

– Kun näin prototyypin ensimmäisen kerran, menin hetkeksi sanattomaksi. Sitten sain sanottua, että voi pojat... Houston, meillä on ongelma, sanoo Jim Farley, joka oli silloin Fordin kakkosmies.

Nykyisin Farley on Fordin pääjohtaja.

Farley sanoo, että Mustang Mach-E ei näyttänyt ylpeästi esiteltävältä Fordin uutuudelta, vaan "jonkinlaiselta kokeilulta". Farleyn mukaan Fordin silloinen pääjohtaja Jim Hackett oli samaa mieltä.

Johtoportaan pikapalaverissa Fordin automuotoilijat pistettiin kiireesti suunnittelemaan Mustang Mach-E uudestaan.

Farleyn mukaan kaikki löysältä näyttävä ja mitäänsanomaton piirrettiin autosta pois. Akseliväliä pidennettiin, keulan ilmettä voimistettiin, A-pilareita liikutettiin ja valot suunniteltiin uudelleen sekä edessä että takana. Kaikesta piti tehdä sporttisemman näköistä.

Farley toteaa, että lähes kaikki muuttui.

Ja tässä lopputulos uuden muotoilutyön jälkeen: Ford Mustang Mach-E. Ford

Uusi Ford Mustang Mach-E esiteltiin ensimmäisen kerran Los Angelesin autonäyttelyssä marraskuussa 2019. Ja Ford-johdon riemuksi auton ulkomuodot saivat loistavan vastaanoton.

Suomalaisen maahantuojan verkkosivuilla Mach-E:tä kuvaillaan seuraavasti: "Mustang Mach-E on uusi vapauden ilmentymä, joka on yhtä sykähdyttävä kuin ikoniset edeltäjänsä. Valmistaudu rakastumaan ajamiseen uudelleen."

Tuohon kuvailuun olisi ollut vaikea yhdistää auto, joka olisi muodoiltaan tylsä.

Ford Mustang Mach-E on myös Suomessa jo myynnissä. Ensimmäiset suomalaiset ostajat saavat autonsa keväällä 2021.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut