Paljastava mielipidemittaus – arvaatko, kuinka iso osa sähköauton käyttäjistä haluaisi palata polttomoottoriin?

Kun sähkölinjan autoon tottuu, ei polttomoottoriin enää ole paluuta. Brittitutkimuksen mukaan vain yksi sadasta sähköisen auton käyttäjästä on valmis palaamaan bensiiniin tai dieseliin. Jussi Vehkasalo

Timo Nieminen

Kartta- ja navigointipalveluja tuottava brittiyhtiö Zap-Map teetti sähkölinjan auton käyttäjille suunnatun mielipidekyselyn. Kyselyn vastauksista paljastuu jo ensimmäisellä vilkaisulla yksi fakta: sähköauton ja lataushybridin käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä valintaansa.

Zap-Map kysyi muun muassa, vaihtaisitko sähkölinjan autosi nyt diesel- tai bensiinimoottoriseen autoon?

Vastausten jakautuma oli tyrmäävä. Vain yksi prosentti vastaajista sanoi haluavansa palata polttomoottoriin. Peräti 91 prosenttia vastaajista valitsi vastauksen "ei kiitos" ja kertoi olevansa täysin tyytyväinen sähkölinjan ajokkiinsa. Loput 8 prosenttia valitsivat vaihtoehdon "ehkä" eli he haluaisivat ensin katsoa, millainen diesel- ja polttomoottorimalli olisi juuri nyt tarjolla sähköisen auton korvaajaksi.

Noin kolme neljäsosaa vastaajista käyttää parhaillaan ensimmäistä omistamaansa/hallitsemaansa sähköautoa, joten hyvin nopeasti näyttävät sähkölinjan autot vakuuttavan käyttäjäkuntansa.

Marraskuun lopulla tehdyn kyselyn mukaan tyytyväisimmät sähköisen auton käyttäjät ajavat Volkswagen ID.3:lla, Kia Niro lataushybridillä tai BMW:n 3-sarjalaisella.

– Tämä mielipidemittaus todistaa, että kun kuluttajat ensimmäisen kerran uskaltavat valita sähkölinjan auton, ei paluuta polttomoottoriin enää taida olla. Se on tietenkin hyvä signaali myös autoteollisuudelle, jonka lähes kaikki resurssit ovat viime aikoina päätyneet sähköisen linjan tuotekehitykseen, sanoo Britannian autoliiton (RAC) edustaja Rod Dennis.

Zap-Mapin mukaan kyselyyn vastasi yli 2 000 sähkölinjan auton omistajaa/haltijaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut