Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vastustamaton houkutus – jälleen yksi valmistaja teki U-käännöksen ja ilmoitti liittyvänsä maasturikisaan

Smart esitteli jo vuosia sitten ForStar -koemallin, joten brändillä on halua tuottaa muutakin kuin mopoauton näköisiä kaupunkihyrriä. Smart

Timo Nieminen

Kaiken jyräävä katumaasturibuumi on vienyt mennessään kaikki autonvalmistajat. Tai ei sentään ihan kaikkia, sillä ainakin McLaren, Bugatti ja Koenigsegg ovat ilmoittaneet pysyvänsä erossa katumaastureiden valmistamisesta.

Varsin luontevalta on vaikuttanut myös pieniä kaupunkiautoja valmistavan Smartin pysyminen maasturipyörteen ulkopuolella.

Niinpä.

Nyt Smart on ilmoittanut tuovansa vuonna 2022 markkinoille täyssähköisen katumaasturin.

Viime vuoden muutokset Smartin omistuspohjassa ovat muuttaneet suunnitelmia. Smart voi nyt helposti ottaa käyttöön toisen pääomistajansa eli kiinalaisen Geelyn rakentaman SEA-alustarakenteen ( Sustainable Experience Architecture). Sen päälle arvellaan askarreltavan monia Geelyn omistamia tai osittain omistamia automalleja – ehkä myös pian julkistettavaksi huhuttu pikkumaasturi Volvo XC20 Recharge. Lisäksi Gedely on kertonut myyvänsä SEA-alustaa myös muiden valmistajien autoissa käytettäväksi.

Smartin varatoimitusjohtaja Daniel Lescow kirjoittaa Linkedin-viestissään, että moni on kysellyt, miksi Smart ei valmista katumaasturia.

– Nyt voitte unohtaa ne kysymykset. Katumaasturimme on tulossa. Siitä tulee ällistyttävä auto, joka on huippukompakti ulkoa mutta suuri sisältä, kirjoittaa Lescow.

Smart ja Lescow eivät toistaiseksi kerro sähkömaasturistaan teknisiä tietoja. Uutuudesta todetaan vain, että "se on jo hyvää vauhtia matkalla kohti tuotantolinjaa".

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut