Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuolleista noussut valmistaja esittelee valtavalla ajoakulla varustetun ja tyylikkään sähköauton

Tällä viikolla esiteltävä uusi Nio muistuttanee pitkälti vuonna 2019 esiteltyä Nio ET Preview -koemallia. Nio

Timo Nieminen

Sähköautojen valmistaja Nio sai joitakin vuosia sitten kutsumanimen "Kiinan Tesla". Nio toi markkinoille kolme tyylikästä automallia, joista kiinalaiset pitivät. Tai oikeastaan niistä tykkäsi vain Kiinan vauras väestö, sillä Nion hinnoittelu piti Kiinan alati kasvavan keskiluokan poissa Nio-ostoksilta.

Sitten Nio ajautui vastatuuleen. Joulukuussa 2019 yritys ilmoitti, että sen taloudellinen tilanne näyttää huolestuttavalta. Ilman uusia investointeja Nio ei selviytyisi velvoitteistaan. Tuollainen ilmoitus synkistää yrityksen näkymiä yleensä entisestään, sillä asiakkaat pelkäävät autojen jälkimarkkinoinnin eli lähinnä huoltopalveluiden romahtavan. Myynti supistuikin nopeasti.

Mutta Nio onnistui keräämään noin 245 miljoonan euron arvosta investointeja, joten mylly alkoi taas jauhaa.

Nyt Nio on kertonut esittelevänsä uuden lippulaivamallinsa. Tämän viikon lauantaina Nio tuo julki täyssähköisen sedanin, joka pohjautuu Nio ET Preview -konseptiin.

Nio on saanut kutsumanimen "Kiinan Tesla". Nio

Kiinalaisvalmistajan järjestämä julkistus ei sinänsä suuremmin eurooppalaisia kiinnosta. Kiinasta nimittäin tulee tiuhaan autouutuuksia, joita ei koskaan nähdä Euroopassa. Niolla tosin on näkyvä pyrkimys Eurooppaan, jossa sillä jo on kaksi tuotekehityskeskusta (Münchenissä ja Oxfordissa).

Nion uutuus kiinnostaa siksi, että yhtiö kertoo auton ajoakun kapasiteetiksi 150 kilowattituntia. Se on todella paljon. Jos sähkönkulutus on saatu 20 kilowattituntiin sadalla kilometrillä, auton toimintamatka on yli 700 kilometriä. Todennäköisesti Nio ilmoittaa toimintamatkaksi jopa lähes 800 kilometriä.

Kiinalaisyritys lupaa samalla esitellä "ennennäkemättömiä akkujen lataamiseen ja itseohjautuvuuteen liittyviä innovaatioita".

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut