Škodan uusi katumaasturi on Kushaq – mutta ei... sinä et voi ostaa tshekkivalmistajan halpaa "Kuningasta"

Tältä näyttää Škodan tiiserikuva uudesta Kushaqista. Tshekkivalmistaja on pitänyt huolen, ettei kuvaa käsittelemälläkään paljastu enempää. Škoda

Timo Nieminen

Škoda kertoi torstaina tuovansa markkinoille uuden katumaasturin. Uutuuden mallinimi on Kushaq ja sen luvataan olevan erittäin edullinen.

Innostuitko?

Toivottavasti et, sillä Škoda sanoo ainakin alkuvaiheessa suuntaavansa Kushaqilla vain Intian automarkkinoille. Mallinimikin on poimittu Intiaa ajatellen indoiranilaiseen kieliryhmään kuuluvasta sanskriitista.

Sana "kushak" merkitsee sanskriitissa kuningasta tai keisaria. Jo Euroopassakin myynnissä olevien katumaastureidensa (Kamiq, Karoq ja Kodiaq) tapaan Škoda päätti vaihtaa mallinimessä viimeisen kirjaimen.

Kushaq estellään maaliskuussa. Nyt Škoda julkaisi autosta vain vähän kertovan tiiserikuvan.

Kushaq kuuluu Volkswagen-konsernin India 2.0 -projektiin. Sen tarkoituksena on tuottaa Intian kasvaville automarkkinoille useita automalleja, etenkin Škodia ja Volkswageneja.

India 2.0 -projektia varten on Volkswagen-konsernissa kehitetty erityinen alustarakenne. Sitä pidetään sopivana Intian ajo-olohin ja lisäksi yhteisellä alustalla helpotetaan eri automallien jälkimarkkinointia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut