Myyntiin myös Suomessa – uusi sähköautobrändi lupaa viiden minuutin latauksella yli 100 kilometriä ajoa

Tiiserikuvista voi päätellä, että Ioniq 5:n muotoilussa on retroiltu. Autossa maistuu paluu 1980-luvun designiin. Hyundai Motor Company

Timo Nieminen

Hyundai esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2019 konseptimallin, jonka nimi oli lyhyesti 45. Kun Hyundai keskiviikkona julkisti ensimmäiset kuvat uudesta Ioniq 5 -mallista, on yhdennäköisyys 45-konseptin ja Ioniq 5:n välillä helppo havaita.

Ioniq 5 on Hyundain uuden, pelkästään täyssähköautoihin keskittyvän Ioniq-brändin ensimmäinen automalli. Auton kuuluu valmistajan mukaan keskikokoisten CUV-autojen ( crossover utility vehicle) luokkaan.

Konseptimalli 45:n julkistamisen yhteydessä Hyundai sanoi auton inspiraation olevan vuoden 1974 Pony-mallissa. Toisin sanoen kuin viivoittimella vedettyä suoraa linjaa ilman koukeroita – ja siihen suuntaan viittaavat myös ensimmäiset kuvat Ioniq 5:stä.

Ioniq 5 on Hyundai-konsernin ensimmäinen automalli, joka toteutetaan uudelle Electric-Global Modular Platform (E-GMP) -täyssähköautoalustalle. Ioniq 5 aloittaa valmistajan mukaan uudenlaisen puhtaan liikkuvuuden aikakauden.

Ioniq 5 takaa. Hyundai on jo aiemmin luvannut massasta erottuvan sähköauton, mikä näyttäisi toteutuvan. Hyundai Motor Company

Ioniq 5:n keulalla ovat pikselimäiset valot. Ilmanvastuksen pienentämistä ajatellen suunnitellut 20 tuuman vanteet ovat Hyundain suurimmat sähköautolle suunnitellut vanteet. Auton akseliväli näyttää tiiserikuvissa pitkälti, pyörät ovat niin kaukana auton kulmissa kuin mahdollista.

Mielenkiintoista vähäsanaisessa tiedotteessa olivat kolme ”viiden minuutin haaste” -videota. Niissä kerrotaan Ioniq 5:n latauskykyvystä. Viiden minuutin latauksella voi akustoon Hyundain mukaan sysätä yli 100 kilometrin ajoon riittävän sähkömäärän. Tarkempia tietoja pikalatauksesta ei yhtiö vielä kerro.

Ioniq 5 esitellään virallisesti helmikuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut