"Vain yksi per asiakas" – Audi toi sporttimallistonsa uuden lippulaivan ennakkovarattavaksi ilman minkäänlaisia hintatietoja

Keskisuomalaisen autotoimituksen mielestä ennakkovaraamisen aloittaminen ilman hintatietoja on typerää, koska ensimmäisenä alkaa arvailu. Audi e-Tron GT:n lähtöhinnaksi arvioimme 170000 euroa. Audi

Timo Nieminen

Audin täyssähköinen mallisto laajenee. Markkinoille tulevat katumaasturi Q4 e-tron ja urheilullinen Audi e-tron GT.

Tiistaina Audi ilmoitti tarjoavansa mahdollisuuden varata ennakkoon molempia malleja. Ennakkovaraus on maksuton, ja sen voi perua milloin tahansa.

Tekemällä ennakkovarauksen asiakas saa oikeuden tilata uuden Audi Q4 e-tronin tai Audi e-tron GT:n, kun ennakkomyynti alkaa.

Audi e-tron GT -mallin ennakkomyynti aloitetaan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Audi Q4 e-tron -mallin ennakkomyynti alkaa keväällä. Molempien mallien ensimmäiset asiakastoimitukset ajoittuvat loppukesään.

Ensimmäiset Q4 e-tronit saapuvat Suomeen kesällä 2021. Tuotelinjan toinen malli on Q4 Sportback e-tron, joka tulee myyntiin vuoden toisella puoliskolla. Molemmissa malleissa kaksi sähkömoottoria tuottavat 225 kW:n kokonaistehon. 82 kWh:n akku on sijoitettu lattian alle akseleiden väliin. Nelivetoisissa Audi Q4- malleissa toimintamatka on yli 450 kilometriä, ja takavetoisten malliversioiden luvataan tarjoavan toimintamatkaa yli 500 kilometriä.

Audi e-tron GT on valmistajansa sporttimalliston uusi lippulaiva. Se ensiesitellään helmikuussa.

Toistaiseksi e-tron GT:stä on esitelty vain konseptiauto eli koemalli. Siinä on kaksi tavaratilaa: takana 450 litraa ja edessä 100 litraa.

Audi e-tron GT -konseptiauton 434 kW:n (590 hv) teho suunnataan neljälle vetävälle pyörälle. Elektroninen ohjausjärjestelmä koordinoi vetoa sekä etu- ja taka-akseleiden että oikean- ja vasemmanpuoleisen pyörän välillä.

Konseptiauton toimintamatka on yli 400 kilometriä. Tarvittava käyttöenergia saadaan lattian alle sijoitetusta yli 90 kWh:n litium-ioniakusta, joka litteän muotoilunsa ansiosta ulottuu etuakselilta taka-akselille. Autossa on nelipyöräohjaus.

E-tron GT:n latauksesta Audi sanoo, että 11 kW:n latauksella akku "voidaan ladata täyteen mukavasti yön aikana".

Muistatte varmasti sanonnan, että mikäli joudut rahvaanomaisesti kysymään hintaa, tuote todennäköisesti on sinulle liian kallis. Audi ennakoi tätä ajatusmallia – täyssähköisiä uutuuksia ei ole ennakkovarauksissa hinnoiteltu.

Vaikka Audi on ohittanut hinnoittelun kaltaisen autokaupan sivuseikan, se ei sentään ole unohtanut huumoria. Maahantuojan sivuilla todetaan molemmista uutuuksista, että "varauksia voi tehdä vain yhden per asiakas".

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut