Nyt meni noloksi, Mercedes-Benz – uudesta S-sarjasta heti takaisinkutsu ohjausongelmien vuoksi

Mercedes-Benz otti mallinimen S-sarja käyttöön vuonna 1972. Uusin S-sarjalainen esiteltiin viime syksynä. Daimler AG

Timo Nieminen

Saksalaislehti Business Insider kertoo, että Mercedes-Benz on alkanut kutsua takaisin juuri uudistuneen S-sarjan autoja. Mercedes-Benz on aktiivinen autojen takaisinkutsuja, mutta tässä tapauksessa korjausten aloittaminen on saksalaisvalmistajalle vähän kiusallinen tehtävä.

Uutta S-sarjalaista on esimerkiksi Saksan lehdistössä kuvailtu "maailman parhaaksi henkilöautoksi" ja "edustusautojen kuninkaaksi".

Omassa syksyn tiedotteessaan uudesta S-sarjasta valmistaja totesi, että S-sarja on aina ollut Mercedes-Benzin uusimman teknologian ja osaamisen näyteikkuna.

Nyt tuohon näyteikkunaan on tullut särö, kun autot saattavat ohjaukseen liittyvän valmistusvirheen vuoksi olla vaarallisia käyttää. Mercedes-Benzin mukaan ainakin 1 400 jo asiakkaille luovutettua autoa kutsutaan korjaamolle raidetangon tarkistamista varften. Takaisinkutsun aikamääre on välittömästi eli valmistaja suhtautuu ongelmaan hyvin vakavasti.

Mercedes-Benz painottaa, että viallinen komponentti tulee alihankkijalta ja se asennetaan sellaisenaan S-sarjalaisiin. Tuo seikka ei tietenkään vähennä autonvalmistajan vastuuta yhtään, sillä asiakkaalle auto on Mercedes-Benzin kokoama kulkuneuvo – tulkootpa yksittäiset komponentit kokoonpanolinjalle mistä tahansa.

Autoista kun on tapana sanoa sama asia kuin muistakin kestokulutushyödykkeistä. Ne ovat juuri niin hyviä tai huonoja kuin niiden heikoin lenkki on.

Suomessa S-sarjan ennakkomyynti alkoi lokakuun loppupuolella, ja lähtöhinta on noin 156 000 euroa. Yhtään autoa ei vielä ole luovutettu asiakkaille Suomessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut