Hyvästit huurtuvalle tuulilasille – ihmisten mukana autoon tullut kosteus ei enää häiritse kuskin näkymää, lupaa Ford

Tiedotteessaan Ford havainnollistaa eroa kuvaparilla. WWS-järjestelmän käyttäjä lähtee matkaan nauttien kirkkaasta tuulilasista. Ford

Timo Nieminen

Autonvalmistaja Ford lupaa, että sen uutta WWS-järjestelmää (Windscreen Weather Station) käyttävien ei enää tarvitse kärsiä huurteisesta auton tuulilasista.

Ford sanoo kehittäneensä uudenlaisen huurteeneston asiakkaidensa toivomuksesta. Fordin mukaan auton ikkunoiden huurtumisesta on tullut ongelma korona-aikana, kun yhä useammat ihmiset ovat vaihtaneet saliharjoittelun ulkoliikuntaan. Lenkkipoluille tai pyöräilyreiteille ajetaan usein autolla, eikä lenkin jälkeen haluta hikisenä odotella autossa huurteen häviämistä.

WWS-laite kiinnitetään taustapeilin lähelle. Järjestelmän sensorit mittaavat tuulilasin sisäpinnasta kosteuden ja ohjaavat ilmavirran sinne missä sitä tarvitaan.

Ford lupaa WWS:n poistavan huurteen jo jopa ennen sellaisen syntymistä. WWS:n voi nimittäin käynnistää älyavaimella hieman ennen autoon saapumista, joten kuntoilijoita tai sateisesta säästä autoonsa saapuvia odottaa käynnissä oleva huurteenpoisto.

WWS-järjestelmää on alettu lisävarusteena tarjota muun muassa Kuga-katumaastureihin. Ford

Fordin mukaan WWS:n käyttö jopa säästää polttoainetta, koska se säätelee ilmastointia automaattisesti myös ajon aikana. Jos tuulilasin sisäpinta ei tarvitse virtaavaa ilmaa, järjestelmä sulkee tuulilasiin suunnatut puhaltimet. Järjestelmä ei Fordin mukaan myöskään työnnä liikaa ilmaa, vaan täsmälleen tarvittavan määrän.

Auton ilmastointilaitteen kompressori tekee Fordin mukaan vähemmän työtä, jos WWS on käytössä.

– Huurtuminen on autoilijoiden mielestä ärsyttävää. Sitäkin ikävämpi asia on, että se voi olla vaarallista. Keksintömme ratkaisee ongelman niin hyvin, ettei järjestelmää käyttävä pian välttämättä edes muista tuulilasin joskus huurtuneen, sanoo Ford Euroopan ilmastointiyksikön esimies Ingo Krolewski.

Fordin idea kuulostaa erinomaiselta. Kun sen yhdistää lämmitettävän tuulilasin kanssa, alkavat näkemisen esteet olla voitettavissa kaikissa ajo-oloissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut