Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomeenkin tuotava autobrändi lahtaa koko mallistonsa – tilalle yksi uusi malli ilmeisesti vasta ensi vuoden alussa

Kuvallista viestintää maanantain Lotus-tiedotteesta: edessä rajatun valmistuserän sähköauto Evija ja taustalla kolme huputettua mysteerimallia. Lotus

Timo Nieminen

Brittiläinen urheiluautojen valmistaja Lotus on ilmoittanut lopettavansa kolmen mallinsa tuotannon. Elise, Exige ja Evora siirtyvät historiaan eli varsinainen mallisto tapetaan kerralla kokonaan. Korvaajaksi esitellään tänä vuonna uutuusmalli, joka valmistajan papereissa kulkee toistaiseksi työnimellä Type 131.

Tiedotteeseen Lotus on liittänyt valokuvan, jonka etualalla on täyssähköinen Evija. Se on pieneen valmistusmäärään rajattu, 2000-hevosvoimainen hyperauto.

Evijan taustalla on kolme huputettua autoa, joista yksi lienee Type 131 ja toinen Alpinen kanssa askarreltava yhteistuotantoauto. Myös kolmannesta uudesta Lotus-hankkeesta on huhuttu, sillä yhtiö on valmistanut katumaasturin prototyypin Volvon alustalle. Mikään huputetuista autoista ei kuitenkaan näytä katumaasturilta.

Vaikka Lotus ajaa käytännössä alas koko nykyisen mallistonsa, se ei todellakaan ole ajamassa alas tuotantoaan. Yhtiö kertoo investoivansa 113 miljoonaa puntaa Hethelissä sijaitsevaan tehtaaseensa ja palkkaavansa noin 250 uutta työntekijää.

Lotus ei vielä kerro, milloin se pyrkii tuomaan Type 131:n markkinoille. Joidenkin brittilehtien mukaan myynti pyrittäisiin aloittamaan ensi vuoden alussa.

Suomessa Lotus-merkkisiä autoja tuo maahan Bassadone-ryhmään kuuluva Bassadone Lotus Helsinki.

Automerkin suomalaisilla verkkosivuilla todetaan muun muassa: "Emme pelaa sääntöjen mukaan, vaan kirjoitamme säännöt uudelleen. Kun kilpailijamme saavuttavat meidät, jatkamme omaa tietämme eteenpäin. Lotus ei koskaan lepää."

Maanantaisesta tiedotteesta voi päätellä, että nyt Lotus on alkanut kirjoittaa sääntöjä uudestaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut