Tältä näyttää Hyundai-liikkeen uusi työntekijä – mutta suomalaisissa autokaupoissa ei kannata vielä säikähtää

Hyundai kehitti robotin työntekijäksi autoliikkeisiin. DAL-e ei tarvitse kahvitaukoja. Hyundai

Timo Nieminen

Hyundai Motor Group sanoo saaneensa koulutettua ensimmäisen uudenlaisen työntekijän autoliikkeisiinsä. Työntekijä on nimeltään DAL-e.

Hyundain mukaan DAL-e on saanut niin suuren määrän tekoälyä, että robotti pystyy opastamaan autoliikkeessä asiakkaita "monissa asioissa".

DAL-e on 1,20 senttimetriä pitkä ja väsymätön uurastaja. Ensimmäinen robotti aloitti työnteon Hyundain jälleenmyyjän liikkeessä Etelä-Koreassa.

Hyundain viestintäosasto veisteli tiedotteessa, että DAL-e oli pärjännyt esimerkiksi työhaastattelussa erittäin hyvin.

DAL-e osaa vastata erilaisiin kysymyksiin Hyundain ja Kian tuotteista. DAL-e ei kuitenkaan ole saanut oikeuksia hoitaa autokauppoja asiakkaiden kanssa loppuun saakka.

Robotin väitetään suoriutuvan autokaupassa helposti "monista tehtävistä". Hyundai

Hyundai Motor Companyn ensimmäinen työtehtäviin lähtevä robotti on koulutettu myös koronan torjuntaan. Koska DAL-e kykenee kasvojentunnistukseen, se käy valistamassa kauppaan ilman maskia saapuvia asiakkaita.

Hyundain mukaan DAL-e on myös helposti oppinut, missä päin liikehuoneistoa kuka tai mikä sijaitsee. Robotti osaa kuljettaa asiakkaan tämän haluaman palvelun luo tai oikean henkilön työhuoneen ovelle.

Koska tunnen melko paljon autoalalla työskenteleviä ihmisiä, voin kertoa heille huojentavan tiedon. Tiedotusvälineiden käyttöön on jo vuosikausia askarreltu erilaisia tekstirobotteja ja uutisrobotiikkaa. Ne ponnistelut ovat toistaiseksi tuottaneet laihan tuloksen – tekstirobotit laativat yllättäen vielä tylsempiä tarinoita kuin me ihmiset.

Tuskin autoliikkeetkään ihan heti roboteilla toimivat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut