Nyt on salaperäistä – Volkswagen piilotti uutisen pian julkistettavista uutuusmalleista paperinmakuiseen päästötiedotteeseen

Volkswagen on vahvistanut julkistavansa vuonna 2021 kolme uutta täyssähköautoa. Niistä vain yhden tulo on vahvistettu aiemmin.

Saksalaisvalmistaja kertoi uutisen erikoisella tavalla. Pitkässä tiedotteessa vuoden 2020 VW-malliston päästömääristä mainitaan kuin ohimennen, että meneillään olevan toimintavuoden aikana tuodaan markkinoille automallit ID.4, ID.4 GTX ja ID.5.

ID.4:n tulon Volkswagen on vahvistanut jo aiemmin. Uutuus on myynnissä myös Suomessa, ja sen lähtöhinta on 46 912 euroa.

ID.4 GTX sen sijaan esiintyy Volkswagenin julkisessa viestinnässä nyt ensimmäisen kerran. Autosta on siten liikkeellä hyvin vähän varmoja tietoja, mutta etenkin Saksassa huhuja sitäkin enemmän. Saksalaisten autolehtien mukaan ID.4 GTX perustuu mallinimensä mukaisesti ID.4-katumaasturiin, mutta on perusmallia selvästi tehokkaampi versio.

ID.4 GTX:n kahden sähkömoottorin huhutaan tuottavan 302 hevosvoimaa tehoa ja 460 newtonmetriä vääntöä. Luvut ovat samat kuin saman konsernin Škoda Enyaq iV RS:lle ilmoitetut. Se tarkoittanee, että automallien muutkin luvut ovat samat tai ainakin lähes samat eli 82 kWh:n akku ja noin 470 kilometrin toimintamatka.

ID.5 pohjautuu myös ID.4:n perusrakenteeseen, mutta ID.5 on coupe-henkisemmäksi muotoiltu. Julkisuudessa on näkynyt joitakin ID.5:n testeistä salaa otettuja valokuvia, joissa katon laskeutuminen B-pilarin jälkeen on helposti nähtävissä.

Saksalaislehdet arvioivat, että ID.5 saa tuntuvasti pidemmän toimintamatkan kuin ID.4, koska auton muodot ja koko sallivat suuremman akkupaketin istuttamisen. Jos näin on, puhutaan runsaasta toimintamatkasta, koska jo ID.4:lle on luvattu 520 kilometriä sähköajoa.

Volkswagen kertonee uutuuksistaan lisää jo lähiaikoina, sillä nyt sivulauseeseen piilotetulla vihjeellä haluttiin kaiketi aloittaa jo keskustelu tulevasta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut