Kun tämä prototyyppi muuttuu lihaksi, moni suomalainen haluaa kesämökilleen yhden – ja vieläpä heti

Gibbs Sports Amphibians -yhtiön moottoripyörä/vene-yhdistelmässä on 55 hevosvoimaa tuottava moottori. Gibbs Sport Ambhipians

Timo Nieminen

Moni on nähnyt amerikkalainen Gibbs Sports Amphibians -yhtiön tuotteita ainakin televisiossa. Esimerkiksi Top Gearin herrat leikittelivät eräässä ohjelmassaan varsin näyttävästi Gibbsin tuotteilla italialaisella Como-järvellä.

Gibbsin toistaiseksi myynnissä olevat tuotteet ovat olleet mönkijöitä, jotka ovat täysin toimivia myös vesillä liikuttaessa. Amfimönkijät eivät kuitenkaan yrityksen mukaan saavuttaneet riittävän suurta kaupallista suosiota, vaikka kaikki tuotantolinjalta tulleet tuhat yksilöä löysivät ostajansa. Täten alkoi uuden malliston kehittely.

Yhtiöllä ovat nyt tuotekehittelyssä BiSki, TriSki ja Terraquad. Niistä TriSki on vesikelpoinen kolmipyöräinen ajoneuvo ja Terraquad lähinnä golfkärryä muistuttava ajopeli, joka myös pystyy liikkumaan vedessä.

Kaikista kolmesta on jo olemassa prototyyppi ja esittelyvideo, mutta lähimpänä tuotantolinjaa on BiSki. Se on moottoripyörän ja veneen omituinen yhdistelmä, jota liikuttaa 2-sylinterinen bensiinimoottori. Tehoa on 55 hevosvoimaa. Valmistajan mukaan BiSki kykenee kovalla maalla 128 kilometrin tuntinopeuteen ja vedessä noin 60 kilometrin tuntinopeuteen. Jälkimmäinen on jo melko hurjaa menoa, kuten kaikki vesijetteilijät hyvin tietävät. Sekä etu- että takapyörän voi BiSkissä nostaa ylös vedestä.

BiSki on 2,35 metriä pitkä ja painaa 228 kiloa.

Valmistajan mukaan BiSkistä on olemassa vasta prototyyppi, eikä se ole vielä tilattavissa saati hinnoiteltu. Gibbs Sports Amphibians kuitenkin vakuuttaa, että suuren kiinnostuksen ansiosta BiSki menee varmasti tuotantoon. Yrityksen verkkosivuilla voi ilmoittaa kiinnostuksensa, jotta halukkaille voidaan lähetetään ensitilasssa tietoja hankkeen etenemisestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut