"Mullistava päätös" – Mercedes-Benzin emoyhtiö vaihtaa nimeä ja pilkkoo autotuotannon erillisiin yksiköihin

Daimler AG:n pääjohtaja Ola Källenius kertoi keskiviikkoiltana Mercedes-Benzin "historiallisista ratkaisuista". Daimler AG

Timo Nieminen

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler järjesti keskiviikkoiltana digitaalisen informaatiotilaisuuden, jonka aiheet vaikuttivat etukäteen kuivalta rutiinilta. Toisin kävi.

Tilaisuudessa kerrottiin suunnitelmasta, joka ravistelee autoteollisuutta rajusti.

Daimler aikoo tämän vuoden aikana erottaa henkilöautoyksikön ja raskaiden hyötyajoneuvojen valmistuksen erillisiksi yhtiöiksi.

Suunnitelmaan liittyy myös Daimler-nimen muuttaminen Mercedes-Benziksi. Alkujaan Daimler-Benz AG:nä aloittanut yritys toimi välillä nimellä Daimler-Chrysler, mutta muuttui vuonna 2007 Chryslerin myynnin jälkeen Daimler AG:ksi.

Keskiviikon tilaisuusessa Daimlerin johtajat kuvailivat tulevaa muutosta innostuneesti muun muassa termeillä "käänteentekevä ratkaisu" ja "mullistava päätös".

– Tämä on historiallinen hetki Daimlerille. Se merkitsee yhtiön syvän rakennemuutoksen alkua. Kuorma- ja linja-autoja tekevällä yksiköllä on täysin muusta toiminnastamme eroava asiakaskunta sekä omat teknoloigiset haasteensa ja rahoitusjärjestelynsä kuin henkilö- ja pakettiautojen valmistuksella. Uskomme, että molemmilla tuotannon yksiköillä on muutoksen jälkeen paremmat edellytykset toimia, sanoi Daimlerin pääjohtaja Ola Källenius.

Källenius korosti, että jakautuminen on välttämätöntä, jotta Mercedes-Benz "pysyy kilpailukykyisenä sähkö- ja luksusautojen muuttuvassa toimintailmapiirissä".

Perustettavien kahden uuden yhtiön osakkeista "pääosa päätyy Daimler AG:n nykyisille omistajille". Raskaiden hyötyajoneuvojen yhtiön nimeksi tulee Daimler Truck.

Mercedes-Benzin henkilö- ja pakettiautoja valmistaja yhtiö jatkaa aluksi nimellä Daimler. Yhtiön nimeksi tulee kuitenkin Mercedes-Benz myöhemmin päätettävänä "sopivana ajankohtana".

Vaikka Mercedes-Benzin kuorma- ja linja-autoista puhutaan julkisuudessa henkilöautoja vähemmän, ne ovat suuri ja tuottoisa yksikkö. Vuonna 2019 tuotanto oli noin puoli miljoonaa autoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut