Mikko Hirvonen menetti ennätyksensä – sähkö-Porschella ajettiin nopeammin kuin autolla koskaan aiemmin sisätiloissa

Urheilussa puhutaan usein sisäratojen maailmanennätyksistä. Moottoriurheilussa sisätilojen ennätykset ovat harvinaisempia, mutta nyt Leh Keen ja Porsche Taycan Turbo S tekivät sellaisen. Porsche AG

Timo Nieminen

Tätä hassuhkoa ennätystä ei Suomessa suuremmin ole juhlistettu – emmekä enää ehdi sitä juhliakaan.

Mikko Hirvonen ajoi vuonna 2013 autojen sisätilojen nopeusennätyksen, kun hän mittautti 140,0 kilometrin tuntinopeuden crosskart-autolla Helsingin Messukeskuksessa.

Hirvonen ylitti kahdeksan vuotta sitten niukasti aiemman ennätyksen, joka oli 139,8 kilometriä tunnissa ja amerikkalaisen Tanner Foustin nimissä.

Nyt Hirvosen nimi on pyyhitty pois Guinnessin ennätysten kirjasta – ja vieläpä selvästi. Amerikkalainen kilpa-autoilija Leh Keen pyyhkäisi Porschellaan 102,6 mailin tuntinopeuden New Orleansissa. Uusi ennätys tarkoittaa 165,1 kilometrin tuntinopeutta.

Guinnessin ennätysten kirjaan riitti 165,1 kilometrin tuntinopeus sisätiloissa. Porsche AG

Keenin autona oli täyssähköinen Porsche Taycan Turbo S, joka kiihtyy nollasta sataseen 2,8 sekunnissa. Tässä ennätysjahdissa yksi auton tärkeä ominaisuus ovat hyvät jarrut, sillä pysähdyksistä on kiihdytettävä vauhtiin ja sen jälkeen renkaiden on jälleen oltava pysähdyksissä. Eikä päätyseinän läpi sovi sujahtaa – kaiken on tapahduttava sisällä.

Keen ajoi ennätyksensä New Orleansin messukeskuksessa.

– Sisätiloissa ajaminen on erikoinen kokemus. Vaikka messukeskus näytti ennen ennätysyritystä suurelta, noin 165 kilometrin vauhdissa päätyseinä tuntuu jotenkin koko ajan olevan turhan lähellä, veisteli Keen.

Mikko Hirvonen on Kannonkoskella syntynyt ja pitkään Jyväskylässä asunut entinen rallikuljettaja, joka ajoi viimeinen MM-rallinsa vuonna 2014. Sen jälkeen hän on ajanut yksittäisiä kisoja muun muassa rallin EM-sarjassa, toiminut erilaisissa autourheiluun liittyvissä tehtävissä, keräillyt autoja ja ollut mukana ainakin erään pienpanimon toiminnassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut