Joutsan kuuluisin kesämökkiläinen myy osan autokokoelmastaan – kahdeksan luksusauton myynti tuottaa noin 5,2 miljoonaa euroa

Sebastian Vettelin autokokoelmasta myydyistä autoista ensimmäisenä lähti Ferrari LaFerrari. Myyntihintaa ei kerrottu, mutta se lienee kahden miljoonan euron luokkaa. Tom Hartley Jrn.

Timo Nieminen

Joutsan Rutalahdesta ostamallaan kesämökillä silloin tällöin viihtyvä Sebastian Vettel on luopumassa osasta autokokoelmaansa. Saksalainen Vettel, 33, laittoi erikoisautoja myyvän keskienglantilaisen Tom Hartley Jnr. -autoliikkeen kautta myyntiin viisi Ferraria, kaksi Mercedes-Benziä ja yhden BMW:n

Kaksi ensimmäistä autoa kävivät kaupaksi käytännössä heti, kun ne ilmestyivät Tom Hartley Jnr:n verkkosivuille. Nuo ensimmäisinä myydyt autot olivat vuosimallin 2016 Ferrari LaFerrari ja vuosimallin 1996 Ferrari F50.

Jo myyty Ferrari LaFerrari on todellinen harvinaisuus, sillä se on rajatun tuotantoerän (499 kappaletta) auto numero 1. Auton matkamittarissa oli Vettelin jäljiltä 480 kilometriä, mutta sille oli huoltokirjan mukaan tehty neljä vuosihuoltoa. Jämpti automies.

Myytävänä ovat vielä Ferrari Enzo (2004), Ferrari F12 TDF (2016), Ferrari 458 Special (2015), Mercedes SL65 AMG Black Series (2009), Mercedes SLS (2010) ja BMW Z8 (2002).

Yhä myytävänä: Ferrari F12 TDF vuosimallia 2016. Tom Hartley Jrn.

Kaikille autoille ei ole julkisesti kerrottu hintaa, vaan niistä odotetaan asiakkaiden tarjouksia. Kahdeksan auton myynnistä Vettelin taskuun arvioidaan kuitenkin jäävän noin 4,5 miljoonaa Englannin puntaa eli lähes 5,2 miljoonaa euroa.

Kallein keskiviikkona yhä myynnissä ollut ja myös hinnoiteltu auto oli Ferrari F12 TDF, jonka hintalapussa luki 725 000 puntaa eli 833 000 euroa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut