Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kotipeili: Unelmakoti Reimarissa

Sara Pitkänen löysi täydellisen ensiasunnon keskeltä kaupunkia.

Sisustukseen valittiin kupariset lamput, koska talon ulkoseinässä on kuparia. Helena Hirvonen

Kari Ruuska

Sara Pitkänen esittelee ensimmäistä omaa kotiaan Reimarissa, Jyväskylän keskustassa.

Viidennen kerroksen kaksiosta avautuvat hulppeat näkymät muun muassa Jyväsjärvelle. 55,5 neliön asunnossa on kaikki, mitä nuori nainen tarvitsee saunasta näköalaparvekkeeseen.

– Menimme äidin kanssa ensin katsomaan noin 30 neliön yksiötä, sitten halusimme katsoa vähän isompaa asuntoa. Lopulta päädyimme saunalliseen kaksioon, jota rakentajan edustaja ohimennen vilautti. Ihastuimme ensi näkemältä, Sara asunnon valintaansa analysoi.

Hän tunnustaa, että ihastuminen tuli kalliimmaksi kuin alun perin suunniteltu yksiö olisi maksanut. Hän kuitenkin uskoo, että tässä kiinteistössä asunto on myös sijoitus.

– Jos sitä joskus myy, helpompi on markkinoida asuntoa, jossa on sauna, vaatehuone ja iso parveke, kuin sellaista, jossa näitä ei olisi.

Saarijärveläislähtöinen Sara Pitkänen valmistuu piakkoin kasvatustieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Hän aloitti matematiikan opiskelut yliopistossa vuonna 2014, mutta vaihtoi kasvatustieteen puolelle vuonna 2016.

Sara on tehnyt ahkerasti töitä

Kuutisen vuotta Sara asui Jyväskylässä vuokralla, mutta tunsi vuokraa maksaessaan osan rahasta menevän hukkaan.

– Harkitsin oman asunnon hankintaa, koska sehän on myös sijoitus, Sara perustelee.

Reimari valikoitui kohteeksi erinomaisen sijaintinsa ansiosta ja valinta vahvistui, kun pääsi katsomaan talon asuntoja sisältä.

– Rahoituskin lopulta järjestyi yllättävän helposti ja tässä ollaan. Erityisesti valitussa asunnossa viehätti näkymä kattojen yli Jyväsjärvelle sekä laadukkaat materiaalit.

Sara sanoo tehneensä ahkerasti töitä jo kymmenen vuoden ajan eli 14-15-vuotiaasta alkaen. Ei mitään vakituista, mutta silti säännöllistä.

Sara on tehnyt ahkerasti töitä

Viime vuodet hän on opiskelun ohessa tanssinut, laulanut ja näytellyt, laatinut koreografioita ja opettanut tanssia sekä kansalaisopistossa että musiikkiopistossa. Hän on saanut muun muassa katutanssin SM-kultaa ja -hopeaa sekä päässyt osallistumaan lajin MM-kisoihin muodostelmasarjassa.

Työ teatterissa alkoi Teatteri Eurooppa Neljässä, Kievarin kesäteatterissa vuonna 2017. Viime kesä jäi väliin, kun teatteri oli koronan vuoksi tauolla.

– Ensi kesänä mennään taas sekä esiintymään että koreografiksi, Sara kertoo ja toivottaa ihmiset tervetulleiksi katsomaan Teatteri Eurooppa Neljän versiota Arto Paasilinnan Onnellisesta miehestä Kievarin kesäteatteriin.

Harrastukset ja opiskelu ovat tuoneet myös hyviä ystäviä, jotka ovat ehtineet jo ihastella Saran uutta asuntoa.

– On me pienet tuparitkin pidetty suppean ystäväjoukon kesken, Sara Pitkänen paljastaa.

Sara Pitkänen kiittää asunnon hankintansa onnistumisesta ennen muuta OP Kodin kiinteistönvälittäjä Johanna Valkeista ja rakentajan edustajaa Niko Kelloniemeä.

– Hyvähermoinen parivaljakko, jolla ei pinna palanut, vaikka jahkailimme ja halusimme nähdä asunnon toisensa jälkeen ja yhä uudestaan. Johannan haluamme mukaan, jos teemme Jyväskylässä asuntokauppoja tulevaisuudessa.

Myös Johanna Valkeinen muistaa lämmöllä asiakastaan.

– Sara on niin valoisa ja myönteinen ihminen, että hänen kanssaan oli ilo tehdä kauppaa.

– Hän on hyvä esimerkki myös siitä, että nuorenkaan ihmisen ei tarvitse arastella asuntokaupoille lähtöä. Kovalla työllä ja säästämällä voi päästä unelma-asuntoonsa nuorenakin, hänhän on nuoresta iästään huolimatta tehnyt useampaakin työtä jo vuosia.

Kun Sara Pitkäseltä kysyy, mitä hän aikoo saatuaan maisterin paperit yliopistolta, ei vastausta tarvitse pitkään odotella.

– Haluan tehdä taidetta – teatteria, tanssia ja musiikkia.

Sara on jo opiskeluaikana osoittanut, että näitä asioita voi myös yhdistää opettamalla taidetta.

Tällä hetkellä Saran musiikkia on kuunneltavissa Spotifyssa, näyttelinjäntyötä voi käydä katsomassa ensi kesänä Kievarin kesäteatterissa ja tanssitaitoja esimerkiksi Jyväskylän Tanssiopiston näytöksissä.

Myös Saran isoveli Saku on opiskellut Jyväskylässä ja asuu edelleen kaupungissa, vaikka opettaa jo ensimmäisessä työpaikassaan Kuhmoisissa. Sakukin on muusikko, Slash the Smile-bändin toinen perustaja ja keulakuva. Myös sisarusten isällä on bänditaustaa.

– Minulla ei bändiä vielä ole, mutta toiveissa on sellainen kasata, kun keikat ovat taas mahdollisia koronan jälkeen. Musiikkiini voi kuitenkin tutustua spotifyssa, Sara vihjaisee.

Saralla on Spotifyssa neljä singleä, joista viimeisintä Hajota ja Hallitse on ladattu jo yli 55 000 kertaa. Hän tekee musiikkia artistinimellä SaraSofia. Hänet löytää muun muassa instagramista nimellä saras0f1a.

Juttu on julkaistu aiemmin Kotipeili-ilmoitusliitteessä, joka on Keskisuomalaisen välissä ilmestyvä asuntokaupan erikoislehti.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut