Katso video: Toyota ei säikähtänyt kohua – Jari-Matti Latvala ja nuori näyttelijätär "pitävät hauskaa" GR Yarisin mainospätkässä

Mainonnan eettinen neuvosto käsitteli Australiassa äskettäin valituksia Toyota GR Yaris -automallin mainosvideosta.

Videolla rallikuski Harry Bates käskee Toyotaa aika paljon rajummin kuin arkiautoilussa on tapana ja sopivaa tehdä.

Valituksissa todettiin esimerkiksi, ettei mainoksessa hurjilla nopeuksilla liikkuva auto edusta yhteiskunnallisesti kestäviä arvoja. "Tämän kaltainen ajaminen ei tuota mainetta, vaan kuolleita ihmisiä", todettiin yhdessä valituksessa.

Neuvoston mukaan mainosvideo ei suoraan kannustanut holtittomaan liikennekäyttäytymiseen, mutta Toyota sai silti kehotuksen muokata videota. Sittemmin Yaris-videota ei ole nähty Australiassa ainakaan televisiossa.

Nyt Toyota on alkanut esittää vastaavaa mainosfilmiä Euroopassa. Myös tässä versiossa päätähtenä on rallipoluilta tuttu herra. GR Yarisin vauhdikkaan käsittelijän tehtävän on saanut Toyotan rallitallin päällikkö Jari-Matti Latvala.

Latvalan kyydissä videopätkässä istuu nuori näyttelijätär, joka mainoksen alussa esittelee matkapuhelimellaan juuri saamaansa viestiä: "Pidä hauskaa Jari-Matti-sedän kanssa."

Ja sitten aletaan "pitää hauskaa". Latvalan setä ajaa tehokkaalla GR Yarisilla esimerkiksi lammaslauman ja pyykkejään ripustavan naisen kuivaustelineen vierestä. Vauhtia on reippaasti, mutta millään tavalla vaaralliselta ei meno näytä, koska auton ohjaksissa on kovan luokan ralliammattilainen. Kyydissä istuva nuori nainen lukee Latvalalle rallihenkisesti nuotteja.

Toyota GR Yaris on myynnissä myös Suomessa. Auton moottori tuottaa 261 hevosvoimaa ja se tietenkin on luonteeltaan urheilullinen kulkupeli.

"Muuta arkinen autoilusi adrenaliinin pönkittämäksi seikkailuksi", toteaa Toyota videon saatesanoina.

Toyotan tapa mainostaa autoaan herättänee pian kysymyksiä myös Euroopassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut