Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Naisten valinta Vuoden Autoksi on Land Rover Defender – maastojen taitaja on luonteva ykkönen koronavuonna

Land Rover Defender valittiin naistoimittajien äänestyksessä Vuoden Autoksi 2021. JLR

Keskisuomalainen

Kansainvälinen naistoimittajien raati valitsi Land Rover Defenderin maailman parhaaksi autoksi. Women's World Car of The Year 2021 (WWCOTY) eli Naisten maailman vuoden auto 2021 -tittelin voitto ratkesi lukuisten koeajojen ja kolmen äänestyskierroksen jälkeen.

Vuoden auto -kisan alkuvaiheessa mukana oli 43 uutta automallia. Loppukilpailuun pääsi 27 eniten ääniä saanutta autoa yhdeksässä kategoriassa, joista valittiin luokkiensa parhaat.

Luokkavoittajiksi ylsivät Ferrari F8 Spider (urheiluautot), Ford F-150 (avolava-autot), Honda e (sähköautot), Kia Sorento (isot SUV:t), Land Rover Defender (keskikokoiset SUV:t), Lexus LC500 Cabrio (luksusautot), Peugeot 208 (pikkuautot), Peugeot 2008 (pienet SUV:t) ja Škoda Octavia (perheautot). Nämä yhdeksän automaailman priimusta jatkoivat kolmannelle äänestyskierrokselle.

Land Rover Defender on vuonna 1983 markkinoille tullut maastoauto. Valmistaja on Defenderin historian ajanut korostanut sen luonnetta kyvykkäänä maastomenijänä. Land Rover on halunnut painottaa, että Defender on vaativien maastojen auto. Näin perinteinen brittivalmistaja on pyrkinyt erottumaan saman kokoluokan kaupunkimaastureista.

Defender on malliuudistuksissa muuttunut ulkomuodoiltaan vähitellen "salonkikelpoiseksi", ja automallia näkee nykyisin paljon myös kaupunkien keskustoissa. Defender on luontevan ajankohtainen ykkönen korona-aikana, kun autoja käytetään poikkeuksellisen paljon erilaisten ulkoiluharrastusten kulkimena.

Voittaja-autoa valmistavan Jaguar Land Rover -yhtiön omistaa nykyisin intialainen Tata Motors.

WWCOTY on ainoa autoalan palkinto, joka valitaan ainoastaan naistuomariston voimin. Juryssa on tällä hetkellä 50 autotoimittajaa 38 maasta. Suomea raadissa edustaa jyväskyläläinen auto- ja liikennetoimittaja Mervi Varonen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut