Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Audi tuo maasturiinsa lisättyä todellisuutta – nerokas tuulilasinäyttö näyttää kykynsä myös huonoissa ajo-oloissa

Audi Q4 e-tronin tuulilasinäytön teknologiaa: paksu vihreä palkki näyttää huonoimmallakin säällä, missä edellä kulkeva auto menee. Myös nopeus- ja navigointitiedot näkyvät kuljettajaa häritsemättä. Audi

Timo Nieminen

Audi paljasti tiistaina lisää täyssähköisestä Q4 e-tron -mallistaan. Ulkoisesti auto näyttää täsmälleen samalta kuin Audin jo pariin kertaan esittelemä sähköisen katumaasturinsa prototyyppi.

Sisätiloista Audi sen sijaan paljasti monia yksityiskohtia nyt ensimmäisen kerran. Uusissa ratkaisuissa on paljon mielenkiintoista – jotkut toiminnot Audin tavalla toteutettuina jopa automaailmassa sopivasti mullistavia.

Mielenkiintoisinta Q4 e-tronin esittelyssä oli uuden teknologian saanut tuulilasinäyttö. Audi tuo tuulilasinäyttöön rohkeasti niin sanottua lisättyä todellisuutta (AR) eli yhdistää tietokonegrafiikalla toteutettavia elementtejä kuljettajan näkemään todellisuuteen. Audin uusi AR-tekniikka kertoo esimerkiksi auton oman nopeuden, edellä ajavan auton nopeuden, voimassa olevan nopeusrajoituksen ja navigaattorin tulevat ajo-ohjeet. Audin mukaan tuulilasinäyttö toimii antureiden ja kameroiden ansiosta erinomaisesti myös huonoissa ajo-oloissa, mikä lisää liikenneturvallisuutta esimerkiksi lumpipyryssä tai sumussa ajettaessa. Tuulilasinäytössä pystytään paksun vihreän palkin avulla esittämään, missä edellä ajava auto on.

Audi muotoili Q4 e-tronissa kojelaudan uudestaan. Audi

Q4 e-tronin kosketusnäyttö voi lisävarusteena olla jopa 11,4-tuumainen. Se on suurin koskaan Audiin tarjottu kosketusnäyttö. Mittaristo on uusimpien Audien tapaan täysin digitaalinen.

Myös ohjauspyörä ja kojelauta ovat uudennäköisiksi muotoiltuja. Ainakin kuvien perusteella molempien uusi ilme on piristävä.

Valmistaja sanoo myös kehittäneensä merkittävästi Audin kykyä toteuttaa äänikomentoja. Kysymyksiin lähimmästä latauspisteestä ja muihin peruskysymyksiin tulee vastaus Audin mukaan luotettavasti.

Audi Q4 e-tron on 4 590 millimetriä pitkä, 1 865 millimetriä leveä ja 1 613 millimetriä korkea katumaasturi. Sen akselivälin on 2 760 millimetriä, mikä takaa hyvät sisätilat.

Audi Q4 e-tronin myynti alkaa Suomessa keväällä. Malli on jo ennakkovarattavissa maahantuojan verkkosivuilla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut