Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vielä on uskoa tila-autoon – Hyundain uutuusmallin Starian kerrotaan saaneen vaikutteita avaruusaluksista

Tiiserikuvat Hyundai Stariasta paljastavat, että korealaisvalmistaja on lähtenyt hakemaan tila-autolle uutta ilmettä. Hyundai

Timo Nieminen

Hyundai Motor Company julkisti torstaina ensimmäiset kuvat tulevasta tila-autostaan Stariasta. Hyundain mukaan auto on saanut vaikutteita avaruusalusten teknologiasta.

Jättäkäämme avaruusalukset sikseen. Samantapaista vertausta käytetään jostakin syystä yllättävän usein markkinointiviestinnässä, kun autonvalmistajat esittelevät ensimmäisen kerran uutuuksiaan.

Staria on tiiserikuvien perusteella kuitenkin ratkaisuiltaan mielenkiintoinen tila-auto.

Keulan leveä LED-valopalkki on hauska idea. Muissa valoissa on käytetty samaa luovaa ajattelua kuin konsernin Ioniq 5 -täyssähköautossa.

Lyhyet etu- ja takaylitykset viittaavat siihen, että sisätilat on pyritty maksimoimaan.

Sisätiloista julkistetuista kuvista saa sen vaikutelman, että Stariassa iso keskinäyttö on suuressa roolissa. Kuljettajan edessä vaikuttaisi olevan vain matala ja suorakulmainen pikkunäyttö, johon ei perinteisiä nopeusmittareita ja muuta mittaristoa mahdu. Suunnanvalitsin on keskinäytön alapuolella melko vakiintuneella paikalla.

Sivukuvasta päätellen Stariassa on istuimia kolmessa rivissä. Keskirivistä valmistaja jakoi yhden kuvan, jonka perusteella molemmat kakkosrivin paikat ovat ainakin tässä malliversiossa todella mukavat.

Hyundai ei vielä kertonut mitään uutuuden voimanlähteistä tai valituista markkina-alueista. Saman kokoluokan konsernisisarta eli tila-auto Kia Carnivalin uutta sukupolvea eivät esimerkiksi suomalaiset jälleenmyyjät saaneet, joten Euroopan perukoille ei kaiketi jalkaudu myöskään Staria. Katumaasturit ovat ahdistaneet Euroopassa tila-autot niin ahtaaseen nurkkaan, ettei niitä edes kannata tuoda tarjolle.

Hyundai kuitenkin muistutti torstain infossa, ettei se ole tehnyt Starian myyntialueista lopullisia päätöksiä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut