Tältä näyttää Kia EV6 – luvassa tyylikäs, 500 kilometrin toimintamatkan tarjoava uutuus

Kian tuleva EV6 on matalalinjainen ja täyssähköinen crossover, joka kooltaan sijoittuu valmistajansa nopeasti kasvavan EV-malliston keskivaiheille. Kia

Timo Nieminen

Autonvalmistajat ovat täyssähköautojen muotoilussa jakaantuneet lkahteen leiriin. Osa valmistajista haluaa sähköisten autojensa olevan niin sanotusti perusmuotoilua – autoja täytyy tarkemmin tutkia pystyäkseen kertomaan voimanlähteen.

Toisessa leirissä ovat ne valmistajat, joiden mielestä sähköauton pitää designilla erottua polttomoottorisista autoista.

Kia julkisti maanantaina kuvia tulevasta EV6-mallistaan. Se on Kian ensimmäinen aliusta loppuun sähköautoksi rakennettu malli. Samalla se Kian mukaan kertoo brändin tulevan ilmeen.

Kia on EV6:ssa valinnut oman linjansa. Korealaisvalmistaja alkaa tehdä sähköautoistaan selvästi muusta mallistosta erottuvia.

Sisällä EV6 antaa paljon sellaista mitä Kia ei ole aiemmissa malleissaan tarjonnut. Kia

Kia kutsuu uutta design-linjaansa "vastakohtien yhdistelmäksi". Ensimmäisessä EV-mallinimen saaneessa Kiassa se näyttää tarkoittavan coupé-henkistä ja alhaiseen ilmanvastukseen pyrkivää crossover-tyylikkyyttä.

Teknisiä tietoja EV6:sta valmistaja kertoo vasta maaliskuun lopulla. Koska auto kuitenkin rakentuu konsernin uudelle E-GMP -alustalle ja sitä on suunniteltu samaan aikaan Ioniq 5:n kanssa, jotkut faktat on helppo päätellä. Kia EV6 saa saman akkuteknologian kuin Ioniq 5 eli luvassa on noin 500 kilometrin toimintamatka ja 72,6 kWH.n akusto.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut