Valmistajan jymy-yllätys – Opel vilautti kuvan Manta-mallin paluusta ja lupaa lisää tietoa pian

Opel leikittelee Opel Manta GSe ElektroMODin tiedotteessa kuvauksella "maximum emotions, zero emissions". Autolle siis luvataan maksimaalinen tunnetila, mutta nollaluokan päästöt. Opel

Timo Nieminen

Opel kertoo tekevänsä paluun tulevaisuuteen. Saksalaisvalmistaja paljasti maanantaina tiedotteessaan liittävänsä perinteikkään Mantan automaailman alati kasvavaan restomod-mallien listaan.

Restomodissa vanhan klassikkoauton muodot ja nykyautojen tekniset ominaisuudet sovitetaan yhteen. Kahden sukupolven autojen nivominen kohtuuhintaiseksi 2020-luvun autoksi on kuitenkin osoittautunut vaikeaksi, sillä vanhoihin kuoriin on vaikea istuttaa esimerkiksi täyssähköauton vaatimaa tekniikkaa.

Opelin tiedotteen mukaan tulossa kuitenkin on Opel Manta GSe ElektroMOD.

Opel ei vielä kerro kovin paljon Manta-suunnitelmastaan. Opelin mukaan tuleva restomod ei ole kunnianosoitus pelkästään Manta-mallille, vaan myös Opel Elektro GT:lle, joka oli yhtiön ensimmäinen sähköautokokeilu jo vuonna 1971. Opel Elektro GT jäi prototyypiksi, jonka tuotekehittelyä ei viety eteenpäin. Opel sanoo Elektro GT:n toimintamatkan olleen parhaimmillaan 44 kilometriä, mikä oli sen verran kaukana järkevistä täyssähköauton kyvyistä, ettei kehitystyötä kannattanut jatkaa.

Tältä 2-ovinen sportticoupé Opel Manta joskus näytti. Automallia valmistettiin vuosina 1970-1988. Wikipedia

Opel julkisti sähköisestä restomod-Mantasta vain yhden yläviistosta otetun valokuvan, josta voi todeta, että 1970-luvun muodot ovat säilyneet. Juuri muuta uudesta sähköisestä Mantasta ei vielä kerrottu – ei edes sitä, tuleeko auto jonkinlaisena rajattuna tuotantoeränä myyntiin. Lisää tietoja Manta GSe ElektroMODista valmistaja kuitenkin lupaa pian.

Opel kuuluu nykyisin Stellantis-konserniin. Opel on monien muiden valmistajien tavoin sähköistänyt mallistoaan nopeassa tahdissa. Suomessa Opelin mallivalikoimaan kuuluvat täyssähköiset Mokka-e, Corsa-e ja Zafira-e.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut