Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tästä autonrämästä pyydetään 20 miljoonaa – siitä on tulossa maailman kallein Volvo melko oudosta syystä

Tästä Volvo V70-farmariautosta omistaja pyytää 20 miljoonaa dollaria. Arvokasta autossa ovat vain rekisterikilvet. Du Pont Registry Daily

Timo Nieminen

Yksityishenkilö myy New Yorkissa 1990-luvun lopun Volvoa, jonka moottori ei myyjän mukaan ole kovin hyvässä kunnossa eikä auto muutenkin täytä vaativan ostajan kriteerejä. Ja tuskin kuulemma vähemmän vaativan ostajankaan. Tai itse asiassa kenenkään.

Myyjä pyytää Volvo V70 -farkusta siitä huolimatta 20 miljoonan dollarin (= 16,7 miljoonaa euroa) kauppasummaa.

Kuulostaako erikoiselta?

Selitys Volvo V70:n hintapyyntöön löytyy rekisterikilvistä. Autossa on haluttu ja ainutlaatuinen rekisteritunnus NEW YORK, jonka myyjän isä sai napattua 1970-luvulla, kun New Yorkin osavaltio vapautti säädöksiä rekisteritunnuksista. Nopeimmat ehtivät haalia erikoisia rekisteritunnuksia, kunnes säädöksiä jälleen kiristettiin.

Yhdysvalloissa on vain yksi auto, jonka virallinen rekisteritunnus on NEW YORK.

– Tiesin, että suvussa kiertäneet ja Volvooni myöhemmin siirretyt rekisterikilvet ovat erikoiset. En kuitenkaan ymmärtänyt, kuinka erikoiset ennen kuin aloin saada miljoonatarjouksia niistä. Nyt olen päättänyt myydä kilvet, mutta vain Volvon mukana, auton ja rekisterikilpien omistaja kertoi Du Pont Daily Registry -lehden haastattelussa.

Rekisterikilvet ovat vapaasti siirrettävissä toiseen autoon. Omistaja haluaa kuitenkin samalla eroon Volvosta, koska se on joka tapauksessa valmis kierrätykseen.

Itse Volvon arvo kaupanteossa on kuulemma tasan nolla dollaria.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut