Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Et ehkä tarvitse tila-autoa – mutta tämän nähtyäsi saatat haluta sellaisen

Hyundai Staria on rohkeasti muotoiltu tila-auto. Hyundai

Timo Nieminen

Hyundai on jälleen paljastanut lisää tulevasta tila-autostaan Stariasta. Valmistajan nyt välittämien kuvien katseleminen vahvistaa samaa tunnetta, joka syntyi ensimmäistä Staria-tiedotetta tutkittaessa: tila-autoa en tarvitse, mutta tämän saattaisin siitä huolimatta ottaa.

Hyundai sanoo pyrkineensä luomaan Starian sisätiloista lounge-tyyliset. Se tarkoittaa, että autossa on mukavan oleskelutilan tuntua. Kuvista voi arvioida, että Hyundai on onnistunut pyrkimyksissään.

Staria tulee valmistajan mukaan saataville kaikilla mahdollisilla istuinjärjestelyillä. Vaihtoehdot alkavat 2-paikkaisesta veriosta runsaalla tavaroiden kuljetuskyvyllä maustettuna, ja toisessa ääripäässä on peräti 11-paikkainen "puolijoukkuekuljetin".

9-paikkaisen version kakkosrivin penkkejä voi kääntää 180 astetta, joten neljä henkilöä voi seurustella tai kokoustaa niin sanotusti kasvotusten.

Autoteollisuuden nykytyylin mukaisesti Hyundai jakaa tietoja Stariasta pieninä annoksina. Autosta kuitenkin erottuu merkintä "3,5", mikä saattaa viitata valmistajan Santa Fe -mallissa käyttämään bensiinimoottoriin. Siinä hevosvoimia on 268 ja maksimivääntöä 332 newtonmetriä. Jonkinlainen sähkölinjan voimanlähde tullee myös saataville, koska autosta puhutaan kaikissa tiedotteissa "futuristisena".

Seuraava info tiedotusvälineille luvattiin jo, mutta esimerkiksi Starian mahdollisesta tulosta Eurooppaan ei ole vielä tietoa. Ensimmäisillä markkina-alueilla Hyundai kuitenkin lupaa Starian myyntiin jo elokuussa 2021.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut