Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Innostavatko harvinaiset Mitsubishit? – jos vastaat kyllä, tämä verkkohuutokauppa on kuin sinulle tehty

Yksi huutokaupan helmistä: vuosimallin 2001 Mitsubishi Lancer 2.0 Evolution VI Tommi Mäkinen Edition. Auto Auction

Timo Nieminen

36Mitsubishillä on paljon vannoutuneita ystäviä Suomessa. Miksipä ei olisi? Japanin vanhin autonvalmistaja on yli 100-vuotisen historiansa aikana tehnyt paljon upeita autoja.

Rallin MM-sarjassa Mitsubishin tehdastalli kilpaili menestyksekkäästi kausilla 1989–2005. Moni suomalainen ajoi Mitsubishillä: Ari Vatanen, Pentti Airikkala, Timo Salonen, Marcus Grönholm, Harri Rovanperä...

Tunnetuin Mitsubishin sinivalkoinen sankari oli tietenkin Tommi Mäkinen, joka vuosina 1996–99 ajoi Mitsubishillä nelinkertaiseksi maailmanmestariksi.

Ja tästä aasinsillasta pääsemme vihdoin tämän jutun asiaan eli brittiläiseen autohuutokauppaan.

Auto Auction -huutokauppasivusto myy huhtikuussa suuren määrän Mitsubishejä, joiden omistaja on tähän saakka ollut Mitsubishi UK eli japanilaisyhtiön Britannian-toiminnoista vastaava yritys.

Huutokaupan mielenkiintoisimmat autot ovat Lancer Evolution -malleja.

Huudettavana on esimerkiksi vuoden 2001 Mitsubishi Lancer 2.0 Evolution VI Tommi Mäkinen Edition. Autolla on ajettu vain 16 500 kilometriä. Huutokaupattavan yksilön erikoisuus on sen konepelti, johon Mäkinen on käynyt vetäisemässä näyttävän nimikirjoituksensa.

Kymmenenen ja samalla viimeisen Mitsubishi Lancer Evolution -sarjan yksilö on myös huudettavissa: 2015 Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR. Auto Auction

Myytävän tavaran joukossa on muun muassa vuoden 2015 Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR. Se on harvinaisuus mallisarjasta, joka jäi viimeiseksi Mitsubishi Lancer Evolutioniksi.

Omistajaa etsitään useille erikoisautoille, kuten L-200 -yksilölle, joka muutettiin Top Gear -autoshow'n aavikkosoturiksi ( Desert Warrior).

Klassikkoautoiksi voi myytävistä laskea ainakin vuoden 1974 Colt Lancer 1.4:n, vuoden 2000 Shogun MK2:n, vuoden 1974 Colt Galant 2.0:n, vuoden 1987 Shogun MK1:n, vuoden 1983 Mitsubishi Jeep CJ-3B:n ja vuosimallin 1988 Starionin.

Verkkohuutokauppa alkaa 1. huhtikuuta ja päättyy 30. huhtikuuta. Mitsubishit ovat nähtävillä Auto Auctionin verkkosivuilla ( autoauction.co.uk).

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut