Järkiautoilun kuningas näyttää taas mallia – jäähyväiset auton hintaa nostaville multimedianäytöille

Dacian audio- ja multiamediajärjestelmän näyttönä voi toimia autoilijan oma matkapuhelin. Halpaa ja yksinkertaista. Renault Group

Timo Nieminen

Kun 2020-luvulla julkistetaan uusi tai uudistuva automalli, lanseerauksessa käytetään paljon aikaa tietoviihdejärjestelmän ja auton näyttöjen esittelemiseen. Multimedianäytön koko on herättänyt autonvalmistajissa pöhkön kilpailuvietin. Iso sen olla pitää.

Tarvittiin järkiautoilun kuningas Dacia todistamaan, että tässäkään asiassa koolla ei ole väliä.

Dacia on esitellyt uudessa Sanderossa audio- ja multimediajärjestelmän, jonka keskeinen laite sinulla todennäköisesti jo on, vaikka et Sanderoa omistakaan.

Sanderon monia toimintoja hallinnoidaan asiakkaan niin halutessa älypuhelimen avulla. "Media Control" -nimen saaneen järjestelmän näyttönä voi toimia matkapuhelin.

– Insinöörimme ja suunnittelijamme kehittivät audiojärjestelmän, jonka myötä asiakkaiden lempinäyttö eli heidän oma älypuhelimensa nousee multimediakokemuksen keskiöön, sanoo Dacia-mallistosta vastaava operatiivinen johtaja Nicolas Legros.

Järjestelmä perustuu kojelaudan yläosaan integroituun kiinteään älypuhelinpidikkeeseen ja älypuhelinsovellukseen, joka on ladattavissa ilmaiseksi.

– Media Control on kaikenkattava multimediajärjestelmä. Siinä ovat esimerkiksi kaksi kaiutinta, USB-liitin ja Bluetooth-yhteys, luettelee Legros.

Puhelinpidike on sijoitettu kojelaudan yläosaan ja käännetty hieman kuljettajaa kohti.

Esimerkiksi navigointi, puhelut, erilaiset musiikkivalinnat, puhetunnistus ja vaikkapa ajotietokoneen lukemat siirtyvät puhelimen näytölle. Järjestelmä ei tee hyödyttömiksi myöskään ohjauspyörän namiskoja – ne ovat yhteydessä näytöksi muuttuneeseen matkapuhelimeen.

Kaikki matkapuhelimen toiminnot ovat myös käytettävissä, vaikka puhelin hoitaa samalla kuin sivutyönään auton näytön tehtävää.

Dacia kertoo Media Controllin plussaksi myös sen, ettei puhelin unohdu autoon. Kun saavut perille määränpäähän, järjestelmä muistuttaa sinua ottamaan älypuhelimesi mukaan autosta noustessasi.

Autonvalmistaja sanoo Media Control -järjestelmästään, että se on "helppo, käytännöllinen ja fiksu".

Luetteloon voi lisätä edullisuuden. Nykyiset tietoviihdejärjestelmät ja jättinäytöt ovat autonvalmistajille kalliita. Dacia myöntää, että Media Control on sekä kuluttajille että valmistajalleen melko halpa ratkaisu. Autossa ikään kuin on kosketusnäyttö, vaikka asiakas ei ole tilannut varsinaista integroitua multimediajärjestelmää kosketusnäyttöineen.

Dacia Sanderoon ja Sandero Stepwayhin on saatavilla myös kiinteä 8-tuumainen kosketusnäyttö.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut