Mercedes-Benz hätkähdyttää – katso uudet kuvat saksalaisvalmistajan lippulaivasta EQS:stä

"Emme esittele pelkästään uutta EQS-mallia, vaan täysin uuden tulevaisuuden luksusautojen sukupolven", sanoo muotoilujohtaja Gorden Wagener. Daimler AG

Timo Nieminen

Mercedes-Benz on jo aiemmin vilauttanut täyssähköisen EQS-mallinsa 141 senttimetriä leveää, kaareutuvaa näyttökokonaisuutta. Saksalaisvalmistaja kutsuu sitä nimellä MBUX Hyperscreen.

Tähän mennessä MBUX Hyperscreen on esitelty kokonaisuudesta irrotettuna, joten EQS:n sisäilmeen hahmottaminen on jäänyt katsojan mielikuvituksen varaan.

Enää ei tarvitse käyttää mielikuvitusta.

Mercedes-Benz julkaisi viikonloppuna kymmeniä sisäkuvia ja tietoa otsikolla "EQS, designiä kaikille aisteille".

Kuvat tappavat ainakin yhden olettamuksen. EQS ei ole pelkästään Mercedes-Benzin uuden S-sarjalaisen sähköistetty versio, vaan automalli aivan omassa ylpeässä sarjassaan.

Mercedes-Benz sanoo, että EQS:n sisätilat voi nähdä, kuulla, haistaa ja tuntea ainutlaatuisella tavalla. Haistaminen tarkoittaa sitä, että EQS:n sisätiloihin tuleva ilma puhdistetaan Mercedes-Benzin mukaan tehokkaammin ja nykyaikaisemmin kuin missään vakioautossa tähän saakka.

Valaistuksen kerrotaan monine tunnelmavalaistuksen vaihtoehtoineen olevan myös ainutlaatuinen. Äänimaiseman voi samoin poimia matkustajien mielialan mukaan laajasta valikosta, alkaen kesäsateesta ja päätyen merenrannan äänimaisemaan.

Tämän lystin hinta ja auton tekniset yksityiskohdat alkanevat paljastua 15. päivänä huhtikuuta, kun Mercedes-Benz virallisesti lanseeraa EQS:n. Tähän saakka sähköihmeestä on automaailman nykytyyliin vain pudoteltu makupaloja pieninä annoksina.

Aiheuttivatko EQS:n mahtailevat sisäkuvat henkistä pahoinvointia? Ei hätää, tältä näyttää Mersun tulevan lippulaivan perusversio

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut