Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aiheuttivatko EQS:n mahtailevat sisäkuvat henkistä pahoinvointia? Ei hätää, tältä näyttää Mersun tulevan lippulaivan perusversio

Mercedes-Benz EQS:n karvalakkiversio näyttää kovin mersumaiselta. Hypernäytön puuttuminen muuttaa ilmeen täysin. Daimler AG

Timo Nieminen

Mercedes-Benzin viikonloppuna julkaisemat sisäkuvat tulevasta EQS-mallistaan herättivät tietysti ihastelua – mutta myös hyväntahtoista naureskelua.

"Yhtä paljon ökyilyä ei taida löytyä kuin öljyvaltion emiirin palatsista. Aloin heti voida pahoin", veisteltiin yhdessä verkkojutun palautteessa.

Vaan eipä hätää tässä. Mercedes-Benz lupaa, että täyssähköisen EQS:n saa myös ilman 141 senttimetriä leveää MBUX Hyperscreen -näyttökokonaisuutta ja monia muita hinnakkaita lisävarusteita.

Karvalakki-EQS on varustettu 12,8-tuumaisella keskusnäytöllä, joka on samanlainen kuin äskettäin markkinoille tulleessa S-sarjalaisessa. Ohjauspyörän takana oleva näyttö säilyy perusversiossakin 12,3-tuumaisena. Hyperscreen-kokonaisuuteen kuuluva kolmas näyttö sen sijaan jää pois.

Myös tyylitelty kaarevuus on kadonnut perusversion keskinäytöstä.

Ja nyt tullaan taas makuasioihin, joista tietenkin kannattaa aina kiistellä. Pienen omakotitalotontin kokoinen Hyperscreen-näyttö kiehtoo luultavasti monia ja herättää vastenmielisyyttä jokseenkin yhtä monissa.

No, joka tapauksessa vaihtoehto siis löytyy, jos haluat EQS:n mutta ilman jättinäyttöjä.

Mercedes-Benz hätkähdyttää – katso uudet kuvat saksalaisvalmistajan lippulaivasta EQS:stä

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut