Nyt se on virallista – Volkswagen kertoi, miksi se ottaa USA:ssa käyttöön nimen Voltswagen

Volkswagen AG on vahvistanut maanantaina julkisuuteen lipsahtaneen tiedon, jonka mukaan se ottaa Yhdysvalloissa käyttöön nimen Voltswagen. Virallisesti ristiäiset järjestetään saksalaisyrityksen mukaan toukokuussa.

– Vaihdamme yhden K-kirjaimen tilalle T-kirjaimen, mutta periaatteitamme emme vaihda. Sitoudumme edelleen valmistamaan ja myymään autoluokkiensa parhaita tuotteita kuluttajille. totesi Volkswagenin Yhdysvaltain-toimintojen johtaja eli tuleva Voltswagen of American toimitusjohtaja Scott Keogh.

– Ajatus "kansanautoista" on edelleen olemassaolomme perusta. Olemme kuitenkin menossa kohti sähköistä liikkumista, ja siinä muutoksessa Voltswagen kuvastaa erinomaisesti sekä muutosprosessia että autoilun tulevaisuutta. Aiomme tuottaa sähköautoja miljoonille ihmisille, emme miljonääreille. Uskomme vilpittömästi Voltswagenin kykyyn tuottaa koko kansan sähköautoja, Keogh sanoi.

Yrityksen mukaan sähköautoihin tulee Yhdysvalloissa uuden Voltswagenin tuotemerkki, mutta polttomoottorisissa Volkswageneissa pärjätään jatkossakin tutuilla VW-logoilla ja -teksteillä.

Mainonnassa ja sosiaalisessa mediassa Voltswagen tulee käyttöön heti.

Yhdysvalloissa on hämmästelty Volkswagenin nimipolitiikkaa, sillä saksalaisyrityksellä on USA:ssa myynnissä toistaiseksi vain yksi sähköautomalli eli ID.4. Lisää sähköisiä malleja on toki tulossa, mutta sähköisyyttä kuvastavan Volt-sanan (suomeksi voltti) ilmestyminen saattaa myös hämmentää asiakkaita.

Tämän jälkeen jäämme odottamaan, mitä tapahtuu muilla markkina-alueilla. Kannattaa ehkä Suomessakin jo harjoitella uuden lempinimen "Volttari" lausumista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut