Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yllätys Euroopan alkuvuoden autokaupassa – uusi autokonserni sai lentävän lähdön ja tyrmäsi jopa Volkswagenin

Stellantis-konserniin kuuluvia automalleja (kuvassa) myytiin Euroopassa tammi-helmikuussa 28500 enemmän kuin Volkswagen-konsernin autoja, kun tilastoon otetaan henkilöautot ja pakettiautot. Stellantis

Timo Nieminen

Hollannin Amsterdamissa virallisesti kotipaikkaansa pitävä Stellantis-konserni on ollut alkuvuoden yllättäjä Euroopan autokaupassa.

Fiat Chrysler Automobilesin ja ranskalaisen Groupe PSA:n fuusiona tammikuussa syntynyt Stellantis ohitti vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana Volkswagen-konsernin, kun mukaan lasketaan henkilöautojen ja pakettiautojen ensirekisteröinnit Euroopassa.

Euroopan autontuottajien etujärjestön (ACEA) tilastojen perusteella Stellantis-konserniin kuuluvien brändien autoja luovutettiin tammi-helmikuussa asiakkaille 480 888 kappaletta. Volkswagen-konsernin saavutus oli 452 400 ensirekisteröintiä.

Stellantis-brändejä ovat esimerkiksi Citroën, Fiat, Jeep, Opel ja Peugeot. Alkuvuoden tilastoyllätys on ennen muuta viimeksi mainitun ansiosta, sillä Peugeotin mallit 208 ja 2008 ottivat tammi-helmikuussa kaksoisvoiton henkilöautojen ensirekisteröinneissä Euroopassa.

Jos tilastosta siivotaan pois pakettiautot, Volkswagen-konserni on edelleen Euroopan ykkönen. Yli 100 000 rekisteröinnin Stellantis on nimittäin kovaa valuuttaa kevyiden hyötyajoneuvojen valmistajana.

Stellantis näyttää jatkaneen myötätuulessa myös helmikuun jälkeen. Maaliskuun rekisteröinnit jo julkistaneista maista esimerkiksi Espanjassa olivat automerkkien kaksi kärjessä Peugeot ja Citroën. Mallikohtaisen tilaston kärkiparin Espanjassa puolestaan muodostivat Peugeot 208 ja Citroën C3.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut