Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Volttivaunu hyökkää taas – VW:n uudessa mainosvideossa käydään Subarulla liikkuvien kimppuun

Volkswagen on kaiketi ainakin Yhdysvaltoihin suunnatussa markkinoinnissaan päättänyt, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta.

Maaliskuussa julkaistu "aprillipila" uudesta "Voltswagen of America" -nimestä ilahdutti yhtiötä niin, että vauhtia on päätetty kiristää.

Nyt Yhdysvalloissa on alkanut pyöriä Volkswagenin täyssähköisen ID.4-mallin mainosvideo. Puoli minuuttia kestävän mainoksen kantavana ideana on ID.4:n täydellisyys perheautona. Teemaan sopivasti on mukaan on mahdutettu lapsia, eläimiä ja luontoa.

Volkswagen on löytänyt mainokseensa elokuvatyyliin myös pahiksen. Se on Subaru Outback, joka äänekkyydellään ja likaisuudellaan esittää Volkswagen ID.4:n vastakohtaa. Subaruun kiinnitetty tarra " I love nature" (= rakastan luontoa) vahvistanee Volkswagenin mainosmiesten mielestä polttomoottori-Subarun käyttäjien vastuuttomuutta.

Volkswagen ei piittaa sellaisesta pienestä tosiasiasta, että saksalaisvalmistajan omasta mallistosta löytyy yhä useita polttomoottoreilla varustettuja maastureita.

Volkswagenin uusi, hyvistä käytöstavoista piittaamaton passiivis-aggressiivisuus on melko hämmentävää. Samalla tietenkin myös autotoimittajille mukavasti kirjoittamisen aiheita luova ja melko viihdyttäväkin käytäntö.