Katso kuvat – 800 kilometrin toimintamatkan supersähköauto näyttäytyi yllättäen jo nyt

MG:n mukaan Cyberster-konseptin keulamaski on samalla ilmanohjain, joka osaltaan tekee mallin ilmanvastuskertoimesta "ennätyksellisen alhaisen". MG Cars

Timo Nieminen

Perinteinen, lähes 100-vuotias brittiläinen automerkki MG on nykyisin kiinalaisessa omistuksessa. Yrityksen päämaja on yhä Lontoossa, mutta päämarkkina-alue Kiina. Viime vuosina MG on alkanut tosissaan levittäytyä muuallekin. Esimerkiksi Britanniassa on myynnissä kolme MG:n pistokehybridimallia.

Eniten on kuitenkin kohkattu MG täyssähköisestä urheiluauton koemallista Cybersteristä. Yhtiö lupasi alkujaan esitellä hyperautonsa konseptin vuonna 2020, mutta esittelemättä jäi.

Nyt MG Cybersterin koemalli sitten vihdoin tulee julki.

Mallin virallinen ensiesittely on Shanghain kansainvälisessä autonäyttelyssä 21. päivänä huhtikuuta. Perjantaina MG kuitenkin julkisti nipun kuvia Cybersteristä.

Konseptiauton teknisistä tiedoista on toistaiseksi paljastettu ainoastaan, että toimintamatka on 800 kilometriä ja kiihtyvyys nollasta sataseen hieman alle 3 sekuntia.

– Cyberster kertoo samaan aikaan sekä MG:n pitkistä perinteistä että tulevista suunnitelmista. Tämä on huikean kiehtova konsepti meille tekijöillekin, sanoi MG:n omistavan SAIC-konsernin muotoilujohtaja Carl Gotham.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut