Hyundai paljasti lisää huikeasta Stariasta – ja vahvisti uutuuden tulon Eurooppaan jo tänä vuonna

Hyundai on puhunut Stariasta aiemmin sisältä ulospäin suunniteltuna autona. Lähtökohtana ovat olleet monikäyttöiset sisätilat, mutta nyt Hyundai paljasti myös auton moottorivaihtoehdot. Hyundai Motor Company

Timo Nieminen

Hyundai vahvisti tiistaina monikäyttöautonsa Starian saapumisen myös Euroopan markkinoille.

Hyundai kutsuu Stariaa tila-autoksi, mutta rajattomilta vaikuttavien käyttömahdollisuuksien ansiosta sitä voisi aivan yhtä hyvin kutsua minibussiksi tai pakettiautoksi.

Auto on 5 253 millimetriä pitkä ja 1 997 millimetriä leveä. Sen akseliväli on 3 273 millimetriä.

Jos Starian hankkii pääsääntöisesti tavarankuljetukseen, sen voi tilata 2- tai 3-istuinpaikkaisena ja tavaratilaltaan peräti 5 000-litraisena. Hyundain mukaan tavaratilaan mahtuu kolme niin sanottua eurolavaa, joiden koko on 80/120 senttimetriä.

Toisessa ääripäässä Hyundai Stariaan saa 11 istumapaikkaa.

Eurooppaan valmistaja tuo Starian ainoastaan 2,2-litraisella turbodieselillä varustettuna. Auton Eurooppa-versiossa on tehoa 175 hevosvoimaa ja vääntöä 431 newtonmetriä. Vaihteistoksi voi valita joko 6-vaihteisen manuaalin tai 8-portaisen automaattivaihteiston. Esimerkiksi Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa vaihtoehdoksi tulevaa 3,5-litraista bensiinimoottoria ei eurooppalaisille siis tarjota.

Hyundai lupaa auton myyntiin Euroopassa vuoden 2021 aikana. Suomessa maahantuoja ei ole kertonut aikeistaan melko futuristisen oloisen Starian suhteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut