Tämä on maailman eniten myyty urheiluauto – viime vuoden myyntimäärissä kuitenkin tuntuva pudotus

Ford Mustang kävi vuonna 2020 selvästi huonommin kaupaksi kuin vuotta aiemmin. Mustang oli jälleen silti maailman myydyin urheiluauto. Ford

Timo Nieminen

Amerikkalais-brittiläinen markkina-analyysejä ja tutkimuksia tekevä IHS Markit Ltd. on kertonut, että Ford Mustang oli maailman myydyin urheiluauto vuonna 2020.

Ford Mustang viettää tällä viikolla 57. syntymäpäiväänsä, joten IHS Markitin ilmoitus on kynttilä kakun päälle.

Mustang oli myydyin urheiluauto myös vuonna 2019. Tutkimuslaitoksen siitä tuli lisäksi maailman myydyin sportticoupé jo kuudennen kerran peräkkäin.

Mustangeja ensirekisteröitiin 80 577. Niistä noin kolme neljäsosaa luovutettiin uusille omistajilleen Yhdysvalloissa.

Mustangin osuus urheiluautojen markkinoista kasvoi niukasti, mutta urheiluautojen valmistajilla ei vuonna 2020 ilmeisesti ole ollut suurta aihetta hymyyn. Paalupaikalle yltäneen Mustangin myyntimäärä laski vuodessa selvästi, sillä vuonna 2019 ensirekisteröintejä kirjattiin 102 090.

Pudotus on yllätys siksi, että koronavuosi on ollut erittäin hyvä kalliiden luksusmerkkien valmistajille. Rikkailla on poikkeusvuonna edelleen ollut runsaasti rahaa ja innostusta käydä auto-ostoksilla, mutta urheiluautoihin tuo trendi ei jostakin syystä ole siirtynyt.

Myös kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes on Fordin mukaan ollut nihkeä Mustangille. Miinusta on noin 4,4 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

IHS Markit ei valitettavasti ole julkaissut kärkikymppiä tai muuta vastaavaa listaa urheiluautojen myynnistä vuonna 2020.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut