Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Katso kuvat – Mercedes-Benz esitteli 7-paikkaisen täyssähköautonsa EQB:n

Mercedes-Benz korosti julkistuksessa EQB:n monikäyttöisyyttä perheautona. Viesti sai vahvistusta lehdistölle jaetuissa kuvissa. Daimler AG

Timo Nieminen

Ensi keskiviikkona avautuvalle Shanghain kansainväliselle autonäyttelylle on luvassa paljon huomiota. Yksi syy siihen on se, että suuria autonäyttelyitä ei ole korona-aikana järjestetty.

Niinpä Kiinassa esitellään näyttelyn edellä eli lehdistöpäivinä useita uutuuksia.

Ensin ehti liikkeelle Mercedes-Benz. Se julkisti sunnuntaina täyssähköisen EQB-mallinsa.

EQB kuuluu siihen autojen ryhmään, johon mahtuvat monet näinä aikoina esiteltävät uutuudet. Se on siis sähköistetty katumaasturi. Valmistaja tosin kutsuu sitä tila-autoksi.

Valmistaja totesi julkistuksen yhteydessä, että EQB on ulkomitoiltaan pienin markkinoilla oleva 7-paikkainen täyssähköauto. EQB on 4 684 millimetriä pitkä, mutta valmistaja vakuuttaa 2 829 millimetrin akselivälin takaavan "poikkeuksellisen hyvät ja monikäyttöiset sisätilat". EQB:n saa tietysti 5-paikkaisenakin.

EQB:n tavaratila on 465–495-litrainen. Penkkejä kaatamalla kuljetuskykyä on maksimissaan 1 710 litraa.

Sisätiloissa ei ole suuria yllätyksiä, sillä kaikki pohjautuu tuttuun GLB-malliin. Viime aikoina Mercedes-Benzin esittelemiä jättinäyttöjä ei EQB-malliin myöskään saa. Vakiona näytöt ovat 7,0-tuumaisia, lisävarusteena löytyy 10,25-tuumainen.

EQB tulee saataville sekä etu- että nelivetoisena. Akuston käytössä oleva kapasiteetti Euroopassa on 66,5 kilowattituntia. Kulutukseksi Mercedes-Benz lupaa taloudellisimmalla versiolla 16,2 kilowattituntia sadalla kilometrillä.

Shanghaissa esitellyn EQB:n teho on 215 kW (292 hv).

Nelivetoinen EQB kiihtyy nollasta sataseen 6,0 sekunnissa.

EQB 350 4Matic -mallin Eurooppa-version WLTP-mitattu kulutus on 19,2 kWh/100 km ja toimintamatka 419 kilometriä.

EQB.ssä on 11 kW:n sisäinen laturi, joka mahdollistaa sujuvan vaihtovirtalatauksen (AC) kotipihassa tai julkisessa latauspisteessä. Tasavirtalataus (DC) on mahdollista jopa 100 kW:n teholla, jolloin akku täytyy 10–80 prosenttiin nopeimmillaan hieman yli 30 minuutissa.

EQB-mallia aletaan Mercedes-Benzin mukaan valmistaa tänä vuonna kahdessa tehtaassa. Mallin luvataan tulevan myyntiin "kaikkialla Euroopassa".

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut